HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İçişleri Bakanı Soylu açıkladı: Terör örgütlerine bir yılda 68 bin operasyon

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuk olduğu Anadolu Ajansı Editör Masası’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. İHA ve SİHA’larla yapılan operasyonlarla PKK’lı teröristlerin kendi içlerinde lider kadrolarını sorgular hale geldiğini söyleyen Soylu, “Terör örgütünün kimyası altüst oldu, strateji ve taktikleri çöktü” dedi.

Terörle mücadele konusunda hava araçlarıyla izleme süresini 2 bin 600 saate çıkardıklarını, bunun büyük bir rakam olduğunu ifade eden Soylu, Hakkâri’den, Şırnak’tan Kars’a kadar olan hattın tamamında, birçok yerde, gerek gelen istihbaratlar, gerek keşif, gerekse takiple ilgili yeni bir modelleme oluşturduklarını belirterek “Terör örgütünün kimyası altüst oldu, strateji ve taktikleri çöktü. 15-20 dolaşırlarken, 2-5 kişilik gruplara düşmeye başladılar. Üstlenmeleri, lojistik destek sağlamaları, terör kabiliyetlerini ortaya koyabilecekleri eylemleriyle ilgili olarak İnsansız Hava Araçları, aldığımız istihbarat, değerlendirmeler, izlemeler sonucunda bunların hareket etme kabiliyetlerini büyük ölçekte ortadan kaldırdık” dedi.

GÜBRE BAYİLERİNE TAKİP

Terörü ortaya koyabilecek tüm etkenleri kotrol altına almaya çalıştıklarını belirten Soylu, “Biz, tüp bayilerinden gübre bayilerine kadar, bunların satılmasına kadar, bu konuda tüm süreçleri izleyen, takip eden, teknik birtakım kabiliyetlerden yararlanan bir anlayış ortaya koyduk” diye konuştu.

Soylu İHA ve SİHA’ların Türkiye’nin son yıllarda övünebileceği en önemli icraatlarından birisi olduğunu vurguladı.

ÖRGÜTE KATILIM DÜŞTÜ

Yapılan operasyonlar ve alınan tedbirlerle terör örgütüne katılımların düştüğünü bildiren Soylu, “2016’nın 9 ayında 598, bu yılın aynı döneminde 90. Yüzde 85’in üzerinde azalış söz konusu. Katılımda son 30 yılın en düşük seviyesindeyiz. Bu terör örgütünü ciddi şekilde demoralize ediyor” dedi.

Son bir yılda 68 bin 464 operasyon yaptıklarını, bunun 40 bini PKK, 25 bini FETÖ, 2 bin 109’u da IŞİD'e yönelik operasyon olduğu bilgisini paylaştı.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDA 12 BİN 500 PERSONELE GÜVENLİK SORUŞTURMASI

Öte yandan Soylu, Sağlık Bakanlığı’na atanan 12 bin 500 personelin güvenlik soruşturmasından geçirildiğini söyledi.

Soylu, şöyle konuştu: “Arkadaşlarımız güvenlik soruşturmalarını Sağlık Bakanlığı’na iletiyorlar. İşin istihbarat boyutu var. Çok zor bir dönemden geçtik. Biraz anlamalarını rica ediyoruz. Çok gelince, 12 bin 500 gibi, böyle bir süreç oluyor ama biz burada dikkatli olmak zorundayız. Temmuz’un 20’si gibi bize iletildi. Biz de iki ayda 12 bin 500’ü tamamladık. Yarın gerekli prosedürler başlar.”


En Çok Aranan Haberler