HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İçişleri Bakanı Soylu: Uzaktan kumandayla patlatıldı

Viranşehir'de patlamanın meydana geldiği noktada inceleme yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bombalı aracın fark edildiğini ancak uzaktan kumandayla infilak ettirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı BEKİR BOZDAĞ ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Viranşehir'de terör saldırısına hedef olan Savcılar Sitesi'ni ziyaret etti.

Bakan Süleyman Soylu, patlayıcı yüklü aracın uzaktan kumandayla infilak ettirildiğini açıkladı.

Site önüne bırakılan aracın güvenlik güçleri tarafından fark edildiğini belirten Soylu, bekçi İbrahim Kete'nin saldırgana doğru gittiği sırada patlamanın yaşandığını söyledi. İçişleri Bakanı, "Olayda bekçimizin ve polisimizin müdahalesine rağmen araç patlatılmıştır. Çok elimdir ki bir kediye süt verebilmek için ailesinden ayrılan ve apartman boşluğuna gelen 11 yaşındaki zabıt katibinin evladı şehit olmuştur" dedi.

SALDIRININ ALTINDAN PKK ÇIKTI

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Viranşehir'de 2 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirildiğinin değerlendirildiğini, soruşturma kapsamında 26 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi. Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yenişehir Mahallesi'nde dün gerçekleştirilen patlamanın ardından soruşturma başlatıldığını belirtti. Bu kapsamda olayda kullanılan bomba yüklü aracın Mardin'in Derik ilçesinden getirildiğinin tespit edildi.

HASTANEDE İKİSİ AĞIR 11 YARALI

Hastanede şu anda ikisi ağır 11 yaralı olduğunu aktaran Bakan Soylu, Viranşehir Başsavcısı'nın eşinin de yaralı olduğu bilgisini verdi.

Patlamada 14 binanın hasar gördüğünü ifade eden İçişleri Bakanı, tüm hasarın resmi kurumlarca karşılanacağını açıkladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise yaptığı konuşmada terörle mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

İKİ ŞEHİRDE 26 GÖZALTI

Viranşehir'de dün gerçekleşen terör saldırısında 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak ile bekçi İbrahim Kete şehit olmuştu. Şanlıurfa Valiliği, terör örgütü PKK'nın yaptığı saldırıyla ilgili 26 kişinin gözaltına alındığını bugün duyurdu. Gözaltılar Şanlıurfa ve Mardin'de gerçekleşti.

1 TON BOMBA KULLANILDI

Patlama sonrası güvenlik güçleri, saldırıyı gerçekleştiren terörist ve irtibatlı olduğu kişilerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Yapılan ilk araştırmada plakası açıklanmayan saldırıda kullanılan aracın çalıntı olduğu belirlendi ve yine bomba imha uzmanlarının incelemesinde araçta 1 ton gübre, gliserin ve metal parçalar ile güçlendirilmiş TNT patlayıcı kullanıldığı saptandı. Polisin bazı bulgu ve isimleri ulaştığı saldırıya karışan kişilerin yakalanmasına yönelik operasyonu devam ediyor.

'OĞLUM CENNETLİK, ONLAR KENDİNİ DÜŞÜNSÜN'

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki terör saldırısında şehit olan 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak'ın annesi Mukadddes Günak, "Oğlum cennetlik, onlar kendini düşünsün. Ben şehit verdim." dedi.

"Vatan sağolsun" diyerek sık sık haykıran anne 26 yaşındaki Mukkaddes Günak, "İki çocuğum daha var. Ben onları da şehit veririm. Gönülleri hoş olmasın. Ateş burama düştü. İnşallah onlara da ateş düşer." diyerek gözyaşı döktü.

11 YAŞINDAKİ AHMET YAVRU KEDİYİ BESLERKEN ŞEHİT OLDU

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki terör saldırısında şehit olan 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak'ın, lojmandaki yavru kediyi doyurmak isterken evden çıktığı sırada yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

Baba Mustafa Günak (36), AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Üç çocuğundan en büyüğü olan Ahmet'in bir aydır sitedeki yavru kediyi beslediğini anlatan Günak, akşam yemeğinin hemen ardından oğlunun kediye mama vermek için evden çıktığını ifade etti.

3 BAKAN OLAY YERİNDE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'ne geldi. Bakanlar, beraberindeki milletvekilleriyle birlikte bombalı araçla saldırı düzenlenen Yenişehir Mahallesi'ndeki lojmanlarda inceleme yaptı. Saldırıya ilişkin yetkililerden bilgi alan bakanlar, adliyeye geçti. (Ajanslar)


En Çok Aranan Haberler