HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İçişleri Bakanlığı acı bilançoyu açıkladı

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 10 günlük Kurban Bayramı tatilinde 122 kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiği belirtildi. Bu bayram, son yılların en fazla araç yoğunluğunun görüldüğü bayram oldu.

İçişleri Bakanlığı acı bilançoyu açıkladı

İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre karayollarında geçen yılki bayrama göre pik saatler esas alındığında bu bayram araç yoğunluğunda yaklaşık %20 oranında artış görüldü. Bu bayram son yılların en fazla araç yoğunluğunun görüldüğü bayram oldu.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "10 günlük bayram tatili süresince meydana gelen kazalarda 122 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Son 9 yılda, 9 gün bayram tatili olan 5 yılın Kurban Bayramı kazaları dikkate alındığında, 2017 yılı bayram tatili süresinde araç yoğunluğu bir önceki yıla göre yüzde 20 artmış olmasına rağmen kazalardaki ölüm oranında yüzde 15 azalma meydana gelmiştir" ifadelerine yer verildi.

Bakanlık, bayram tatili süresince trafik polis ekiplerinin 1 milyon 73 bin 86 araç/sürücü denetlediğini, eksikliği görülen 170 bin 895’ine ceza uygulandığını açıkladı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler