HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İçişleri Bakanlığı: Alaattin Çakıcı'nın adamları yakalandı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Alaattin Çakıcı'ya yaptığı ziyaret ve çektirdiği fotoğraflar tartışma yaratırken İçişleri Bakanlığı'ndan Alaattin Çakıcı'yla ilgili bir açıklama geldi. Açıklamada "Alaattin Çakıcı’nın silahlı eylem yapan ve eylem hazırlığı içerisinde bulunan adamları yakalanmıştır" denildi.

İçişleri Bakanlığı: Alaattin Çakıcı'nın adamları yakalandı!

Alaattin Çakıcı ve adamları hakkında İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "2018 yılında yürütülen başarılı operasyonlar sayesinde İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerdeki suç örgütlerinin liderler kadroları da yakalanmıştır. Alaattin Çakıcı liderliğindeki suç örgütüne yönelik İstanbul ve Antalya illerinde gerçekleştirilen operasyonda 57 şüpheli, yakalanmıştır. 2017 yılında ise, Alaattin Çakıcı’nın silahlı eylem yapan ve eylem hazırlığı içerisinde bulunan 8 adamı İstanbul’da, 9 adamı Ankara’da, 15 adamı İzmir’de olmak üzere toplam 32 adamı yakalanmıştır" denildi.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Genel af talebini 24 Haziran'daki ittifak ortağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vetosuna rağmen tekrar eden Bahçeli, en son olarak Çakıcı ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

"Ben hastaneyi ziyaret ettim. Uzun yıllardır cezaevinde bulunan bir arkadaşımız hastalandığı için Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’ne alınmış. Duyar duymaz ziyaretine gittim. Değişik cezaevlerinde ağır şartlarda mahkumiyet hayatı olan bir şahsiyet. Hastalığını ciddiye almak ve gerekli tedbirleri geliştirmek lazım. Orada doktor arkadaşlardan aldığım bilgiye göre elden gelen gayret gösteriliyor ama hastalığın ciddi olduğu ifade ediliyor. Dikkate almak lazım. Selahattin Demirtaş kadar suçlu değil. Beş tane siyasi parti kuyruk oldu, dışarı çıkarmak için gayret gösteriyorlar. Yani onlar tartışılmıyor da Alaaddin Bey niye tartışılıyor? Biz Alaaddin Bey ile beraber kader kurbanlarını da gündeme getiriyoruz. Alaaddin Beyin bir yönüyle vatan millet için verdiği mücadeleler var. Bilen bilir. Devleti yönetenler de bilir başkaları da bilir. Şimdi devlete ihanet edenleri adaylık için cezaevinden alacaksın, rahatsızlığı nedeniyle önemli sıkıntılar çekmeye başlamış bir şahsı cezaevinde mahkum tutacaksın… Bunu hiç dikkate almadan mafya diyeceksin. Nerede diğer mafyalar? Bu konular üzerinde samimi ve dürüst olmak lazım."

"İSTEDİĞİ GİBİ HAREKET EDER"

Bakan Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Alaattin Çakıcı’yla fotoğraf çektirmesi ve af talebinde bulunmasına ilişkin sorular üzerine ise şunları söyledi:

“AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi birleşip tek parti olarak seçime girmiyor. AK Parti ve MHP, seçim programları da parti programları da siyasi öncelikleri de stratejik bakış açıları da birbirinden farklılıklar içeren iki farklı siyasi parti. İki parti bir seçim ittifakı yapıyor. Bunu da yasal çerçevesini belirlemiş oldukları bir Cumhur İttifakı içerisinde yapıyorlar. MHP’nin kendi öncelikleri var, istediği gibi hareket eder. Sayın Bahçeli niye öyle bir fotoğraf verdi, tamamen kendisinin bileceği iş, kendisinin vereceği bir karar, buna bizim söyleyecek bir şeyimiz yok. Partilerin farklılıkları kendilerini bağlar. Af konusunda bizim görüşümüz belli, Bahçeli’nin durduğu yer belli. Dolayısıyla birbirimizin bu konudaki önceliklerini değiştirecek noktada değiliz ama ortak bir seçim ittifakı içerisinde seçime gidiliyor.”

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler