HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İçişleri Bakanlığı canlı bombanın kimliğini açıkladı

Ankara Güven Park'ta 37 kişinin hayatını kaybettiği saldırının 24 yaşındaki Seher Çağla Demir tarafından gerçekleştirildiği açıklandı.

İçişleri Bakanlığı canlı bombanın kimliğini açıkladı

İçişleri Bakanlığı, Kızılay'da 37 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan hain saldırıyı gerçekleştiren teröristin kimliğini ve arkasındaki terör örgütünü açıkladı.Bakanlık, failin Seher Çağla Demir olduğunun tespit edildiğini belirtti.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "13 Mart 2016 günü Ankara Atatürk Bulvarı üzerinde hareket halindeki bomba yüklü bir araçla otobüs durağında bekleyen vatandaşlarımıza yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısının aydınlatılmasıyla ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde, menfur saldırıyı yapan kişinin, 1992 doğumlu Kars/Kağızman nüfusuna kayıtlı Seher Çağla Demir olduğu, şahsın 2013 tarihinden itibaren bölücü terör örgütü PKK içinde yer aldığı, daha sonra Suriye'ye geçtiği ve YPG terör örgütü içerisinde terör eğitimi aldığı tespit edilmiştir. Konuyla ilgili soruşturma bütün yönleriyle devam etmektedir" denildi.

Açıklamada, "Bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen bu menfur saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörle mücadele konusunda yürütülen çalışmalar aynı kararlılıkla devam edecektir" ifadelerine yer verildi.

KOD ADI AVAŞİN

Terörist Seher Çağla Demir’in 2013 yılında terör örgütü PKK’nın sözde Serhat eyaletinde (Ağrı-Iğdır-Kars-Erzurum-Ardahan bölgesi) örgütün dağ kadrosuna katıldığı ve Avaşin kod adı kullandığı belirlendi. Demir’in ortadan kaybolmasının ardından ailesi, 2013’te, kızlarının kaybolduğunu, PKK tarafından kaçırılıp, dağa götürüldüğünden şüphelendiklerini belirterek polise başvurdu. Bunun üzerine Demir

hakkında ‘terör nitelikli şahıs ve terör örgütü üyeliğinden’ arama kaydı oluşturuldu. Demir’in 2013 yılında hakkında açılan davanın ardından yasadışı yollardan yurtdışına çıkış yaptığı, PKK kamplarında silah ve bomba eğitimi aldığı belirlendi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

ANKARA BOMBACISININ AİLESİNDEN AÇIKLAMA

Ankara Kızılay’daki terör saldırısını gerçekleştirdiği iddia edilen 24 yaşındaki Seher Çağla Demir’in ailesinin Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi’nde oturduğu ortaya çıktı. Ailesinin de yaklaşık 30 yıl önce Kars'tan göç ederek Marmara Ereğlisi’ne yerleştiği belirlendi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gece saat 03.30 sıralarında evlerinden alınarak emniyete götürülüp ifadesi alınan baba C.D., kızının 2012 yılında Balıkesir Üniversitesi’ne kayıt yaptırmasının ardından bir daha haber alamadığını ve hakkında kayıp başvurusunda bulunduğunu söyledi.

BOMBACIYSA CENAZESİNİ KABUL ETMİYORUM

Baba D. ifadesinde, “Kızım ilk, orta ve liseyi Marmara Ereğlisi’nde okudu. Daha sonra Balıkesir’de üniversitesi kazanarak 2012 yılında kayıt yaptırdı. Daha sonra kendisinden haber alamadık. Kayıp başvurusu da yaptık. Ama böyle bir olaya karışmışsa cenazesini de kabul etmiyorum” dediği öğrenildi. Bomba eyleminin şüphelisi Seher Çağla Demir’in babasının yanı sıra erkek kardeşinin de Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alındı. Ardından C.D. ile oğlunun Tekirdağ Devlet Hastanesi’nde DNA karşılaştırması için kan örnekleri alınarak Seher Çağla Demir ile karşılaştırılması için Ankara’ya gönderildiği bildirildi.

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler