HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İçişleri Bakanlığı Nüfus Müdürlüklerine personel alımı: Sözlü sınav yerleri belli oldu!

İçişleri Bakanlığının çeşitli illerdeki Nüfus Müdürlüklerinde istihdam edilmek üzere sözleşmeli personel alımı yapılacak. İçişleri bakanlığından yapılan açıklamaya göre adayların başvuru süreci değerlendirildi ve sözlü sınava gireceklerin listesi ile sınav yerleri yayımlandı. İşte İçişleri Bakanlığı Nüfus Müdürlüklerine sözlü personel alımı için sözlü sınav yerleri...

İçişleri Bakanlığı Nüfus Müdürlüklerine personel alımı: Sözlü sınav yerleri belli oldu!

Mayıs ayı sonunda İçişleri Bakanlığı Nüfus Müdürlüklerine Sözleşmeli Personel Alımı ilanına başvuranların için sözlü sınav duyurusu yapıldı. KPSS puanlarına göre dizilerek başvuruları değerlendiren adaylardan kimlerin sözlü sınava katılabileceği belirlendi ve adayların Nüfus Müdürlüklerinde büro personeli kadrosu için girecekleri sözlü sınavın yapılacağı yerler açıklandı.

Türkiye'nin 81 ilinde nüfus müdürlüklerine 1545 adet sözleşmeli büro personeli alınacak. İçişleri Bakanlığının verdiği bilgilere göre bu personeller 928'inde lisans, 617'sinde önlisans şartı aranıyor. Son olarak Bakanlık sözlü sınava kabul edilen lisans ve önlisans mezunu adayların listesini yayımladı. Sözlü sınav yerlerini aşağıdaki bağlantılardan öğrenebilirsiniz.

GÜNLÜ KATILIM LİSTESİ (LİSANS)

GÜNLÜ KATILIM LİSTESİ (ÖNLİSANS)

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİNE PERSONEL ALIMI İÇİN SÖZLÜ SINAVLAR NE ZAMAN?

Bakanlığın verdiği ilgilere göre lisans mezunları sözlü sınava bulundukları ilde belirlenen tarih ve binada girecekler ki yukarıdaki listelerde sınava gireceğiniz yeri ve tarihi öğrenebilirsiniz.

SÖZLÜ SINAV KONULARI

Personel alımı sözlü sınavında adaylara Genel Yetenek, Genel Kültür, Anayasa, İdare Hukuku, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ile İçişleri Bakanlığının görev alanına giren konulardan sorular sorulacak.

NASIL PUANLAMA YAPILACAK?

4/B sözleşmeli personel alımı sözlü olarak tek aşamada yapılır. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar, Bölgesel Sınav Komisyonunun her bir üyesi tarafından;

a) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi (50 puan),
b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (10 puan) ,
c) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu (10 puan),
ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı (10 puan),
d) Genel kültürü ve genel yeteneği (10 puan),
e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, konularında (10 puan), olmak üzere 100 tam
puan üzerinden değerlendirilecek.

Her üyenin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması alınarak adayların Giriş (Sözlü) Sınav puanı tespit edilir. Giriş(Sözlü) Sınavında 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir.
Sözlü sınava katılmaya hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihinde sınava katılmayan adaylar, sınava katılma hakkını kaybetmiş sayılacak.

İÇ İŞLERİ BAKANLIĞININ PERSONEL ALIMI İLE İLGİLİ DUYURUSU

Bakanlığımız taşra teşkilatı Valilik, Kaymakamlık, İl ve İlçe nüfus birimlerinde istihdam edilmek üzere toplam 1545 adet sözleşmeli “Büro Personeli” pozisyonlarına personel alımı yapılacaktır.
Adayların Günlü Katılım Listelerinde açık adresleri belirtilen sınava girecekleri Bölgesel Sınav Komisyonunun bulunduğu sınav yerinde yine Günlü Katılım Listelerinde belirtilen tarih ve saatte hazır bulunmaları ve yanlarında onaylı kimlik belgelerinden (Nüfus Cüzdanı, sürücü belgesi veya geçerlilik süresi bitmemiş pasaport) herhangi birini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Söz konusu belgeleri ibraz etmeyen adaylar sınava alınmayacak olup, hak talebinde de bulunamayacaklardır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler