HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İçişleri Bakanlığı aranan teröristler listesi paylaştı

Aranan teröristler listesi sosyal medyadan vatandaşlarla paylaşıldı. Aranan teröristler listesinin de yer aldığı kısa filmin sosyal medyada yayınlanmasının ardından pek çok beğeni ve paylaşım yapıldı.

İçişleri Bakanlığı aranan teröristler listesi paylaştı

Aranan teröristler listesi konusunda İçişleri Bakanlığı harekete geçti. İçişleri Bakanlığı, aranan teröristler listesini sosyal medyada yayınlamaya başladı. Bakanlık, aranan teröristler listesinde yer alan teröristlerin fotoğraflarının yer aldığı bir film hazırladı ve bu filmi sosyal medya hesaplarından vatandaşlarla paylaştı. Aranan teröristler listesinde yer alan isimlerin daha çabuk bulunabilmesi için hazırlanan kısa film Facebook, Twitter ve Youtube üzerinden paylaşıldı.

İçişleri Bakanlığı, Terörle Mücadele Kanunu Kapsamına Giren Suçların Faillerinin Yakalanmasına Yardımcı Olanlara Verilecek Ödül Hakkında Yönetmelik kapsamında www.terorarananlar.pol.tr/ adresli internet sayfasını faaliyete sokulmasının ardından sosyal medyadan atak yaptı ve videoları sosyal medyada yaymaya başladı.

İçişleri Bakanlığı, "https://www.facebook.com/arananteroristler" ile "https://twitter.com/terorarananlar" linklerinden ulaşılan iki ayrı hesap açtı. Bu hesaplar ile video paylaşım sitesi Youtube'a da aranan teröristlerin kimlik bilgileri, Alo Terör İhbar Hattı ve ihbarcılara verilecek ödüllerin anlatıldığı film yüklendi. Bakanlığın aranan teröristler listesini sosyal medya hesaplarından paylaşmasının ardından pek çok kullanıcı paylaşılan videoyu beğendi ve kendi sayfalarında paylaşmaya başladılar.

DOĞRU İHBARA BÜYÜK ÖDÜL

"Teröre hep birlikte dur diyelim" ifadeleriyle başlayan filmde, aranan teröristlere ilişkin ihbarda bulunmak isteyenler için "Alo Terör 140" ihbar hattının devrede olduğu hatırlatıldı.

Videoda kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri kategoride yer alan teröristlere ilişkin ihbarların doğru çıkması halinde ihbarcılara 200 bin liradan 4 milyon Türk lirasına kadar ödül verileceği anlatıldı. Filmde, Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların önlenmesi ve aydınlatılmasına yardımcı olanlarla, faillerinin yakalanmasını sağlayacakların kimliklerinin, devlet sırrı kapsamında, kesinlikle gizli tutulacağı da vurgulandı.

İhbarların şahsen, yazılı, sözlü veya elektronik ortamda, emniyet ve jandarmanın terörle mücadele birimleri ile diğer güvenlik birimlerine, yurt dışında da elçilik ve konsolosluklara yapılabileceği belirtildi.

Aranan teröristlere yönelik ihbarlar yurt genelinde 155 polis, 156 jandarma ve 140 Alo Terör İhbar hatlarına da yapılabiliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler