HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İdil ve Sur'daki terör operasyonları

Şırnak'ın İdil ve Diyarbakır'ın Sur ilçelerinde terör örgütüne yönelik süren operasyonlarda 22 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

İdil ve Sur'daki terör operasyonları

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, dünkü önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, İdil'de süren operasyonda 19 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Böylelikle etkisiz hale getirilen terörist sayısı 113 oldu. Operasyonlarda, 2 roketatar ve mühimmatı, bir Kanas keskin nişancı tüfeği, 6 M-16 piyade tüfeği, 15 Kalaşnikof piyade tüfeği ve 17 şarjörü ile 595 fişeği, 36 el bombası ve bir TNT kalıbı ele geçirildi. İdil'de 27'sinin daha infilak ettirilmesiyle imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 428'e çıktı.

Sur'da devam eden operasyonda 3 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 271 oldu, 5 el yapımı patlayıcı imha edildi. Böylelikle infilak ettirilen el yapımı patlayıcı sayısı 359'a yükseldi. Siirt'te örgütten kaçan bir terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu.Tunceli'de, yardım ve yataklık yapanlara yönelik 4 adresteki aramalarda el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan TNT ve C-4 patlayıcı madde, infilaklı fitil ve fünye ele geçirilirken, 4 iş birlikçi yakalandı. Ayrıca 10 sığınakta, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ile 360 kilogram muhtelif gıda ve çok miktarda mutfak malzemesi ele geçirildi.Şırnak'ta, güvenlik güçlerince icra edilen yol arama faaliyeti esnasında 2 el yapımı patlayıcı tespit edildi. Siirt ve Osmaniye'de, güvenlik güçlerince yapılan arazi arama faaliyeti esnasında bulunan 3 el yapımı patlayıcı imha edildi. Erzincan'da yürütülen operasyon esnasında tespit edilen bir sığınakta 150 kilogram muhtelif gıda ve mutfak malzemesi bulundu.

Bitlis'te gerçekleştirilen operasyonda ise 3 sığınakta, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ile muhtelif gıda ve mutfak malzemesi ele geçirildi.

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler