HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İdil’de bir terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, İdil'de bir teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ve 26 adet fişeğinin ele geçirildiği belirtilerek, üç el yapımı patlayıcının imha edildiği kaydedildi. Operasyonda toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 216 olduğu kaydedildi.

Şırnak İdil'de devam eden operasyonda ise bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedilerek, operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 21 olduğu ifade edildi. Bir Kaleşnikof piyade tüfeği, altı şarjörü, 150 fişeği ve üç el bombası ele geçirilen operasyonda, 32 adet el yapımı patlayıcının imha edildiği belirtildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 71 olduğu ifade edildi.

Şırnak'ta bölücü terör örgütüne katılmak için kaldıkları Yatılı Bölge Ortaokulu'ndan kaçan üç çocuğun yakalanarak ailelerine teslim edildiği kaydedildi.

Hakkâri'de bölücü terör örgütüne katılmak üzere evlerinden kaçan iki şahsın ve bu şahısları terör örgütüne götürmek için aracılık eden iki işbirlikçinin yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık ettiği değerlendirilen şahıslara yönelik icra edilen operasyonlarda Bingöl'de bir, Şanlıurfa'da üç, Şırnak'ta iki şahsın yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Gaziantep Oğuzeli'nde sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışan ve DEAŞ terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu 10 şahsın yakalanarak gözaltına alındığı ifade edildi.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler