HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'u lodos vurdu! Dalga boyu 3 metre

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'nin (İDO) bazı seferleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Kuvvetli fırtına nedeniyle İstanbul'da deniz ve hava ulaşımında birçok sefer iptal edildi. Fırtınanın etkili olduğu yerlerde çatılar uçtu, elektrik direkleri devrildi.

3 metrelik dalgalar

İstanbul’da etkili olan lodos dev dalgalar oluşturdu. Beşiktaş’ta zaman zaman boyu üç metreyi bulan dalgalar nedeniyle Üsküdar’a vapur ve tekne seferleri iptal edildi. Beşiktaş sahile gezmeye gelen vatandaşlar bir yandan dalgaları izlerken bir yandan da hatıra fotoğrafı çekmeyi ihmal etmediler.Diğer yandan deniz yüzeyinde biriken çöp ve atıklar dalgaların sahile vurması ile etrafa saçıldı. Belediye temizlik görevlileri çöpleri sahilden temizledi.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

ANKARA

Olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'nin (İDO) tüm iç hat deniz otobüsü seferleri ile Eskihisar-Topçular ve Sirkeci-Harem araba vapuru seferleri karşılıklı olarak geçici süreyle iptal edilirken hızlı feribot ve deniz otobüsü seferlerinin bazıları ise yapılamayacak.

İDO'dan yapılan açıklamaya göre, Sirkeci-Harem ve Eskihisar-Topçular araba vapuru seferleri ile tüm iç hat deniz otobüsü seferleri, geçici bir süre karşılıklı olarak iptal edildi.

Ayrıca, saat 10.45 Pendik-Yalova, 10.45 Yalova-Pendik, 11.30 Yenikapı-Yalova, 12.00 Pendik-Yalova, 12.00 Yalova-Pendik ferry cat tipi hızlı feribot seferleri, 11.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy, 11.40 Kadıköy-Yenikapı-Bursa, 12.30 Yalova-Kartal deniz otobüsü seferleri, 18.30 Bandırma-Yenikapı hızlı feribot seferleri yapılamayacak.

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları, vapur seferlerini de etkiledi.

Şiddetli lodos nedeniyle Şehir Hatları'nın bazı seferleri iptal edildi.

Şehir Hatları'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, şiddetli lodos nedeniyle Adalar-Kabataş, Adalar-Bostancı, Kadıköy-Eminönü, Kadıköy-Karaköy, Kadıköy-Beşiktaş ile Anadolu Kavağı-Sarıyer (ring) yönündeki tüm seferlerin iptal edildiği belirtildi.

KOCAELİ

İzmit Körfezi'nde etkili olan kuvvetli lodos, deniz ulaşımını olumsuz etkiledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Deniz Ulaşımı Şube Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede etkisini artıran lodos nedeniyle tüm vapur seferleri iptal edildi.

İzmit Körfezi'nde rüzgarın saatte 35-55 kilometre hızla esmesi dolayısıyla vapur seferleri, geçici olarak durduruldu.

Hava koşullarının düzelmesinin ardından seferlere yeniden başlanacağı bildirildi.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da gece saatlerinde etkisini artıran lodos sebebiyle denizde 4 metrelik dalgalar oluştu.

Tekirdağ'da şiddetli lodos etkili oldu. Merkez ilçe Süleymanpaşa'da gece etkisini artıran lodos sebebiyle sahil dolgu alanında 4 metrelik dalgalar oluştu. Sahildeki yürüyüş yolu suyla kaplanırken, balıkçı barınaklarında ise küçük tekneler denize açılamadı. Sahilde bağlı teknesine bakmaya gelen Selim Yaprak, "Geceden beri lodosun etkisiyle fırtına devam ediyor. Tekneler zor durumda, insanlar sahilde doğru düzgün yürüyemiyor. Bizde teknemizin durumunu kontrol etmeye geldik” dedi.

Fırtınada 100. Yıl Mahallesi Mumcu Çeşme Caddesi'nde yol kenarında bulunan ağaçların dalları da kırıldı.

YHT'Yİ DE VURDU

Elektrik kesintisi yaşanan İstanbul-Ankara arasında seferler yapılamıyor.

Edinilen bilgiye göre, YHT'nin İstanbul-Ankara güzergahında bulunan Bilecik'in Demirköy mevkiinde şiddetli lodos nedeniyle hat üzerine ağaç devrildi. Ağacın devrilmesi neticesinde hattın telleri koptu. Osmaneli-Eskişehir arasında hatta elektrik verilemezken, bu güzergahta seferler de yapılamıyor.

Ekiplerin yoldaki ağacı kaldırma ve kopan telleri onarma çalışmaları sürüyor.

THY

Türk Hava Yolları, olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün bazı seferlerini iptal ettiğini duyurdu.

THY'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, meteorolojik raporlar doğrultusunda beklenen olumsuz hava durumunun, uçuşları aksatma olasılığına karşı gerekli tedbirlerin alındığı kaydedildi.

Açıklamada, iç hatta 65, dış hatta ise 59 seferin iptal edildiği bildirilerek, yolcuların seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu THY'nin resmi internet sitesinden veya "444 0 849" numaralı çağrı merkezinden öğrenmeleri istendi.

Bursa

Bursa'da etkili olan kuvvetli lodos nedeniyle tabela ve çatılar uçtu, elektrik direkleri devrildi.

Kentte önceki akşam başlayan ve giderek kuvvetlenen lodos, günlük hayatı olumsuz etkiliyor.

Gece de etkisini sürdüren lodos nedeniyle bazı tabela ve çatılar uçtu, vatandaşlar yollarda yürümekte zorlandı. Zaman zaman yollara devrilen ağaç ve taşlar nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı.

Yıldırım ilçesindeki Yüksek İhtisas Kavşağı'nda bir evin çatısı lodostan dolayı yıkıldı. Çevre yolunda da lodosun etkisiyle bir inşaattaki prefabrik ev yola savruldu. Kısa süreli trafiğe kapanan yol, itfaiye ve polis ekiplerinin çalışmanın ardından ulaşıma açıldı.

Öte yandan lodosun etkisiyle kopan reklam panoları ve elektrik direkleri, park halindeki araçların üzerine düştü. Şiddetli lodos birçok ağacın da devrilmesine neden oldu.

İhbarlara yetişmekte zorlanan polis, itfaiye ve elektrik dağıtım şirketi ekipleri, yoğun mesai harcadı.

Kuzey Ege'deki kuvvetli fırtına

Kuzey Ege'de 2 gündür devam eden kuvvetli fırtına hayatı olumsuz etkiliyor.

Alınan bilgiye göre, saatteki hızı zaman zaman 100 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle Çanakkale-Kilitbahir arasında feribot seferleri de geçici olarak durduruldu. Cuma günü iptal edilen Lapseki-Gelibolu, Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada arasındaki feribot seferleri de halen yapılamıyor.

Merkeze bağlı Dardanos ve Güzelyalı köylerinde sahil kesiminde bulunan tekneler, fırtına nedeniyle zarar görürken, bazı tekneler sahipleri tarafından karaya çekildi.

Çanakkale ile adalar hattındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş yetkilileri, Çanakkale-Eceabat arasındaki seferlerin saatsiz olarak yapıldığını kaydetti.

Kırklareli

Kırklareli'nin Lüleburgaz ve Babaeski ilçelerinde sağanak etkili oldu.

Lüleburgaz ilçesinde sabah başlayan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Yıldırım Mahallesi'nde derenin taşması sonucu çok sayıda ev ve iş yerini su bastı, bazı vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı.

Haber verilmesi üzerine bölgeye Kırklareli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri gönderildi. AFAD ekipleri bot yardımı ile evlerinde mahsur kalan vatandaşları kurtardı.

Vatandaşlar, 112 Acil Servis ekiplerince Lüleburgaz Devlet Hastanesine götürüldü.

Lüleburgaz Kaymakamı Cemalettin Yılmaz da bölgede incelemelerde bulundu. DSİ ekipleri, dere yatağında temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan Babaeski ilçesinde de etkili olan sağanak nedeniyle dere taştı. Vatandaşlar, evlerine iş makineleri yardımı ile götürüldü.

Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yağışlar 5 Şubat Perşembe gününe kadar etkili olacak.

Lodos seyir halindeki TIR'ı devirdi

Marmara Bölgesi lodos fırtınasının etkisi altında. Bursa'da fırtına nedeniyle vinç aracın üzerine devrildi. Bir kişi hayatını kaybetti. İnegöl'de ise fırtına seyir halindeki TIR'ı devirdi.

Bursa'da stadyum inşaatında kullanılan vinç fırtına nedeniyle yoldan geçen bir ticari taksinin üzerine düştü. Araçta bulunan bir kişi hayatını kaybetti.

Gece saatlerinde ise Bursa'dan Ankara istikametine giden bir TIR'ın önce dorselerinden biri şiddetli lodos nedeniyle koparak savruldu. Ardından da çekici ile arkasındaki diğer dorse yola devrildi.

Yaklaşık 4 saat süren çalışmaların ardından yol trafiğe açıldı. Trafik ekipleri de şiddetli fırtına nedeniyle çalışmalar sırasında oldukça zor anlar yaşadı.

AĞAÇLAR UÇTU

Marmara Bölgesi'nde etkili olan lodos, Bursa'da ağaçları kökünden söktü, çatılarının uçmasına neden oldu. Uçan çatı parçaları hareket halindeki araçların üzerine düştü.

Bursa'da dün akşamdan itibaren etkili olan lodosun, hızı 70 kilometreye kadar çıktı. Özellikle merkez Yıldırım ile Osmangazi İlçesi'nde çok sayıda ağacı kırılıp, kökünden sökülmesine neden olan lodos, birçok evin çatısını uçurdu. Yıldırım İlçesi'nde lodosun etkisiyle birçok mahallede evlerin çatılarının uçarak park halindeki otomobillerin üzerine düşmesi sebebiyle çok sayıda araç zarar gördü. Yıldırım İlçesi Davutdede Mahallesi Kurtuluş Caddesi'nde hareket halindeki araçların üzerine çatı parçalarının düşmesi sonucu 3 araç zarar gördü. Paniğe kapılan sürücülerden Enver Yıl, "Yolda giderken birden arabanın sağına doğru bir şey düştü. Sağ koltukta annem oturuyordu. Çok şükür yara almadan kurtulduk. Cana Geleceğine mala gelsin" dedi.

Yakındoğu çevre yolunda bulunan bir prefabrik konrteyner şiddetli lodus nedeniyle yola savruldu. Trafiği tehlikeye atan konteyner nedeniyle İzmir yönününde sağ şerit trafiğe kapandı. Ankara yolu Yüksek İhtisas Hastanesi Kavşağı'nda şiddetli lodos nedeniyle kopan çatı nedeniyle trafiğe kapatıldı. Polis ekiplerinin aldığı güvenlik önlemlerine rağmen sürücü ve yayaların yoldan geçmeye çalıştığı görüldü.

Şiddetli lodosun neden olduğu elektrik kablolarının kopması ve çatıların uçması nedeniyle gelen ihbarlara TEDAŞ ve belediye ekipleri yetişmede zorlandı.

YEŞİLKÖY'DE DEV DALGALAR

Yeşilköy’de lodosun oluşturduğu dev dalgalar, sokaklarda taşkınlara neden oldu. Dükkan ve araçlar denizden taşan suyun altında kaldı.
Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul’u etkisi altına alan lodos hayatı felç etti. Lodos nedeniyle Türk Hava Yoları (THY), İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) seferlerini iptal ederken, birçok semte evlerin çatıları uçtu. Yeşilköy’de lodostan nasibini aldı. Yeşilköy sahilinde lodosun oluşturduğu dev dalgalar, sokaklara taştı. Bölgede dükkan ve araçlar su altında kaldı. Suyun getirdiği atıklar ise sokakları adeta çöplüğe çevirdi. (DHA-AA)

En Çok Aranan Haberler