HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"İdris Naim Şahin'i de Öcalan görevden aldırdı"

Bugün televizyonunda Merkez Siyaset programına konuk olan Emekli İstanbul İstihbarat Şubeden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer, açıklamalarda bulundu.

"İdris Naim Şahin'i de Öcalan görevden aldırdı"

Yılmazer, 2009 yılında Diyarbakır'da tek sıra halinde dizilmiş KCK tutuklularının fotoğrafının dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın senaryosu olduğunu, fotoğrafın Atalay tarafından basına sızdırıldığını söyledi. KCK ile uğraşanların tasfiye edildiğini belirten Yılmazer, "İdris Naim Şahin'i de Öcalan görevden aldırdı."diye konuştu

Yılmazer,“Benim tasfiyemin gerçek sebebi Abdullah Öcalan ve PKK'dır, İdris Naim Şahin'i de Öcalan görevden aldırttı. KCK operasyonları 2008 yılında Güngören patlamasıyla başladı. KCK ile uğraşanlar tasfiye edildi." ifadelerini kullanan Ali Fuat Yılmazer, şöyle devam etti: “Devrimci Karargah elemanlarını Kandil'e götürüp eğitim verdiren ve Avrupa'ya geçiren kişi MİT'in elemanı çıktı.

MİT, PKK muhbirine zorla Kalaşnikof verip eylem yaptırdı. MİT, KCK sürecinde çıkan bağlantılarını açıklayamadı. O dönemde MİT'ten gelen bilgiyle 1 tane bile eylem engellenemedi, bize bilgi gelmedi. Biz müzakereler ve barış süreci döneminde PKK'nın eylemselliğiyle uğraşıyorduk. 2008'de 25 canlı bombayı canlı halde etkisiz hale getirdik. Bu yüzden de KCK ile uğraşanlar tasfiye edildi.” dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler