HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İETT ücretsiz ulaşım ne zaman sona erecek? Bugün ulaşım ücretsiz

İETT ücretsiz ulaşım hizmeti vermeye devam ediyor. Darbe girişiminin ardından İETT ücretsiz ulaşım hizmeti vermeye başlamıştı. Bu durumun süresi uzatıldı. Peki İETT ücretsiz ulaşım ne zaman bitecek?

İETT ücretsiz ulaşım ne zaman sona erecek? Bugün ulaşım ücretsiz

Darbe girişiminin vatandaşların demokrasiye sahip çıkması ile başarısızlığa uğratılmasının ardından İETT ücretsiz ulaşım hizmeti vermeye başladı. 16 Temmuz 2016 Cumartesi günü başlayan İETT ücretsiz taşıma hizmeti devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonunda bitmesi planlanan İETT ücretsiz ulaşım hizmetinin süresinin uzatıldığı duyuruldu. Vatandaşlar İETT ücretsiz ulaşım hizmeti konusunu merak ediyor. Peki İETT ne zamana kadar ücretsiz olacak?

İETT ÜCRETSİZ ULAŞIM SÜRESİNİ UZATTI

İETT ücretsiz taşımaya devam edecek! 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İETT ücretsiz ulaşım hizmeti vermeye başlamıştı. Önce 24 Temmuz'a kadar uzatılan ücretsiz taşıma süresi ardından 27 Temmuz'a uzatılmıştı. Bu kez ise yine İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nda yapılan oylama sorası alınan kararla 31 Temmuz 2016 Çarşamba günü saat 23.59'a kadar uzatıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi Twitter hesabından yapılan duyuruda, "İstanbul'da toplu ulaşım araçları, 31 Temmuz 2016 saat 24.00'e kadar ücretsiz hizmet vermeye devam edecek." ifadelerine yer verildi.

"VATAN NÖBETİNE" YENİ HATLAR

Darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından vatandaşlar "vatan nöbetine" devam ediyor. Buna göre, halkın nöbet tuttuğu Saraçhane, Kısıklı ve Taksim meydanlarına ulaşım için gece boyunca raylı sistemler ve metrobüse ek olarak 16 hatta 73 aracın 602 sefer yapacağı, açılan yeni 6 hatta 25 aracın 255 seferle hizmet vereceği ifade edildi. Darbe girişimi öncesi bu meydanlara gece hatlarında 9 araç ve 46 sefer ile hizmet verildiği, meydan nöbetleriyle 98 araç ve 857 sefer ile hizmet sunulmaya başlandığı aktarılan açıklamada, 21.00-06.00 saatlerinde çalışan gece hatlarının ise 89 araç ve 811 ek sefer ile hizmet verdiği kaydedildi.

21UM - Uğurmumcu - Soğanlık Metro
11MB Mustafa Kemal - Bulgurlu
Vatan Nöbetine / Mustafa Kemal - Kısıklı
19BS Yenidoğan-Sarıgazi- Burgurlu (6 araç)
Vatan Nöbetine / Yenidoğan - Kısıklı
37YT - Yıldıztabya-Taksim
Vatan Nöbetine / Yıldıztabya-Saraçhane
399BT - Alibeyköy - Taksim
Vatan Nöbetine / Alibeyköy- Saraçhane
28BY Beşiktaş - Yenikapı
Vatan Nöbetine / Beşiktaş-Saraçhane

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler