HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İftara ne kadar kaldı? 31 Mayıs 2017 İstanbul, İzmir, Ankara il il Ramazan imsakiyesi

İftara ne kadar kaldı merak ediliyor. Mübarek Ramazan ayının bugün üçüncü günündeyiz. 2017 yılının 5. orucunu tutarken iftar hazırlıkları yapanlar veya iftar programına katılacaklar, iftara ne kadar kaldı, iftar saat kaçta öğrenmek istiyorlar. İlinizde iftara ne kadar kaldığını haberimizdeki sayaçtan öğrenebilirsiniz. İşte 2017 Ramazan imsakiyesi...

İftara ne kadar kaldı? 31 Mayıs 2017 İstanbul, İzmir, Ankara il il Ramazan imsakiyesi

İftara ne kadar kaldı, bugün iftar saat kaçta? Onbir ayın sultanı Ramazan ayının 4. gününde iftar hazırlıkları başladı. İftarını evde veya dışarıda yapacak olanlar hazırlık yapmak için iftara ne kadar kaldığını, iftar saat kaçta öğrenmek istiyorlar. Peki iftara ne kadar kaldı? Aşağıdaki linke tıklayarak il seçimi yaptığınız zaman iftara ne kadar kaldığını öğrenebilirsiniz. Ayrıca İstanbul, İzmir, Ankara ve il il 2017 Ramazan imsakiyesi haberimizde.

İFTARA NE KADAR KALDI? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İFTAR DUASI
"Allahumme leke sumtu ve bike amentu ve aleyke tevekkeltu veala rizkike eftertu"

(Allahım! Senin Rızan İçin Oruç Tuttum Sana Güvendim, Senin Rızkın ile Orucumu Açtım.)

” Hamd Olsun Verdiğin Nimetlere, Sağlık ve Afiyet ile. Allahım beni, Anamı, Babamı ve Bütün Mü'minleri Bağışla (Amin)”

Ramazan Orucu Kimlere Farzdır?

Büluğa ermiş, aklı başında kadın ve erkek her Müslüman, Ramazanda oruç tutmak bir kulluk borcudur ve farz-ı ayndır. Yolcu ve hasta olanlara da oruç farzdır. Ancak Ramazanda tutmaları mecburi değildir.

ORUÇ
Oruç; İslam'ın beş ana temelinden biridir. Ve müslüman, ergin, akıllı ve sağlıklı olan herkese farzdır. Farz olan oruçla, yılda bir kez gelen Ramazan Ayı orucu kastedilir.

Oruç, ibadet kastıyla sahurdan akşama kadar yemeyi, içmeyi, yeme-içme sayılan şeyleri ve cinsel ilişkiyi terketmekle tutulmuş olur.

"Orucun sevabı Allah'tan başka kimsenin takdir edemeyeceği kadar büyüktür." (bk. el-Heytemî', ez-Zevâcir, 1/156.) "Oruçlunun, acıkmaktan doğan ağız kokusu Allah için miskten daha güzeldir." (Mûslim, savm 161.) "Oruç, ateşten koruyan bir kalkandır." (Müslim, savm 162-163.) "Oruçlu, duâsı geri çevrilmeyen üç gruptan biridir." (Beyhakî, Sünen NI/345, Tecrid NI/253. ) "Ramazan orucunu, -dünya ile ilgili faydalardan ötürü değil de- sadece Allah için tutanın geçmiş günahları bağışlanır." (Nesai, siyam 39; Tirmizî, savm 1.) "Özürsüz olarak tutulmayan bir günlük Ramazan orucunun kaçırılan sevabı bütün zaman süresini oruçlu geçirmekle dahi karşılanamaz." (Tirmizî, savm 27. )

Oruç insanın meleklik yönünü güçlendirir ve insanı meleklerden yüce yapar. Hayvanî duygularını köreltir. Nefsinin taşkınlığını önler. Insanı başıboş olmaktan kurtarır, ona Rabbini hatırlatır. Acıktıkça O'nun verdiği ‚ nimetlerin kadrini öğretir. Aç ve muhtaçların halini hatırlatır.

Oruç insana sabrı öğretir. Onu ilâhlaşmaktan ve zorbalıktan kurtarır. Vücudunu dinlendirir, sıhhatini artırır, psikolojisini ve sinirlerini düzeltir. Insana sırf midesi için yaratılmadığını hatırlatır.

Allah: "Oruç benim içindir, onun mükâfatını da ben veririm." (Müslim, savm 163. ) buyurur. Demek ki, diğer yararların hepsi bir yana, oruç, Allah'ın rızasını sağlar. Kur'ân-ı Kerîm'de de orucun farzediliş hikmeti olarak onun insanı takvaya götürdügü zikredilir." (K. Bakara (2) 183)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler