HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İhsanoğlu’nun Beyoğlu’nda ilk durağı Gezi Parkı oldu

CUMHURBAŞKANLIĞI seçimi için 5 parti tarafından ortak aday gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu dün Beyoğlu’nda vatandaşlarla buluştu.

CHP ve MHP'nin de aralarında olduğu 5 partinin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi hakkında söylediği "Statükoya bekçi arıyorlar" sözüne yanıt verdi.

İhsanoğlu, "Ben yine polemiğe girmeyeceğim. Fakat anayasaya bekçiyim. Ben devletin birliğine, milletin dirliğine, bütünlüğüne bekçiyim. Ben hak ve hukukun uygulanmasına, kanun hakimiyetine bekçiyim. Ben insanların eşit muamele görmesine bekçiyim. Ben anayasada yazılı olan hükümlerin bekçisiyim. Ben Cumhurbaşkanı andındaki hükümlerin bekçisiyim" diye konuştu.

İLK ADRESİ GEZİ PARKI

Beraberinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in de bulunduğu Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Beyoğlu’ndaki ilk adresi Gezi Parkı oldu. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Gezi Parkı ziyaretinin ardından İstiklal Caddesi’nin girişinde yüzlerce kişi karşıladı. Ekmeleddin İhsanoğlu, “Türkiye’nin Cumhurbaşkanı” ve “Türkiye’nin gururu” diye slogan atanlara el sallayarak karşılık verdi. Galatasaray Lisesi’ne kadar halkın yoğun ilgisi altında yürüyen Ekmeleddin İhsanoğlu, burada kadın cinayetleriyle ilgili eylem yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyelerinin yanına gitti ve sohbet etti. Kadınların ikinci sınıf vatandaş olarak kabul edilemeyeceğini vurgulayan İhsanoğlu, bu alanda hem Türkiye’nin hem de dünya ülkelerinin uzun bir yol kat etmesi gerektiğinin altını çizdi.

"POLEMİĞE GİRMEYECEĞİM"

İstiklal Caddesi'nde vatandaşları selamlayarak yürüyen İhsanoğlu, bir basın mensubunun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisiyle ilgili yaptığı "Statükoya bekçi arıyorlar" eleştirisini hatırlatması üzerine, “Ben yine polemiğe girmeyeceğim. Fakat ben Anayasaya bekçiyim. Ben devletin birliğine, milletin dirliğine, bütünlüğüne bekçiyim. Ben hak ve hukukun uygulanmasına, kanun hakimiyetine bekçiyim. Ben insanların eşit muamele görmesine bekçiyim. Ben Anayasada yazılı olan hükümlerin bekçisiyim. Ben Cumhurbaşkanı andındaki hükümlerin bekçisiyim" diye konuştu.

MISIR APARTMANI ÖNÜNDE POZ VERDİ

Cadde boyunca bazı işyerlerine giren ve esnafla sohbet eden Ekmeleddin İhsanoğlu, Galatasaray Lisesi'ni geçtikten sonra İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un kaldığı Mısırlı Apartmanı önünde durdu. Burada kısa bir konuşma yapan İhsanoğlu, “Mehmet Akif Ersoy'un son zamanlarında kaldığı apartman burası. Ve babam da kendisini burada ziyaret etmiştir" dedi. Soru almayan ve basın mensuplarına teşekkür eden İhsanoğlu, tekrar Taksim yönünde yürümeye başladı.

KADIN CİNAYETLERİNE DURDURACAĞIZ PLATFORMU'NUN EYLEMİNE DESTEK

Ekmeleddin İhsanoğlu, Galatasaray Meydanı'ndan geçerken slogan atan bir grubun yanına yaklaştı. Aralarında oyuncu Nur Sürer'in de bulunduğu 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' üyesi kadınların eylemine destek veren İhsanoğlu, bir kadının, “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'yuz. Yeni Cumhurbaşkanımızdan kadın cinayetlerini durdurma mücadelesine sahip çıkmasını bekliyoruz. 'Kadınların hayatına sahip çıkmayan adaya oy yok' diyor platformumuz. Kadınların hayatına sahip çıkan adaya oy vereceğiz" şeklindeki sözlerine, şu karşılığı verdi:

“Bu cinayetleri durdurmak devletin ve toplumun görevidir. Bu cinayetleri haklı kılacak hiçbir gerekçe olamaz. Gerek kanunumuzda gerek adalet sisteminde gerek bizim dinimizde en kıymetli varlık candır, hayattır. Ayrıca kadınlara ayrım yapmak dinimize de, kültürümüze de, anayasal düzenimize de tamamen ters düşen hususlardır. Bu bir vahşettir, bu bir cinayettir. Devletimizin bunun karşısında olması lazım. Ben inşallah hak ve hukuk izniyle, halkın desteğiyle seçildiğim andan itibaren kadın meselesine ayrı bir önem vereceğim. Çünkü ben bunun mücadelesini İslam İşbirliği Teşkilatı içerisinde de verdim. Ve kadınların toplumda güçlenmesi, karar mekanizmalarında söz sahibi olması, kadınlara karşı şiddetin uygulanmaması ve buna benzer zalimane muamelelere maruz kalmaması için elimden gelen gayreti yapacağım. Bununla ilgili kararlar aldım. Belli bir hükümete bunları kabul ettirdim ve bununla ilgili özel bir teşkilat kurdum. Bunu 57 ülke için yapan bir insan olarak, ben kendi ülkemde elbette gerekeni yapacağım. Bu konularla bizzat kendim mücadele edeceğim. Eşim de bu konuda çok hassas bir kadındır. O da bu konuda bana destek olacaktır."

Kadınlar da, desteği için teşekkür edip, İhsanoğlu'na bir rozet hediye etti.

BALIK PAZARI'NDA ŞEKERLEMECİ ZİYARETİ

Ekmeleddin İhsanoğlu daha sonra Balık Pazarı'na girdi. Burada, daha önce eşiyle sık sık geldiği öğrenilen bir şekerlemeciye giren İhsanoğlu yaklaşık 5 dakika esnafla sohbet etti. Çıkışta basın mensuplarına ilgiden memnun olduğunu söyleyen İhsanoğlu, “Ecnebi turistlerin bile bu kadar yakından ilgi göstermesi... Demek ki bu halkta bize karşı bir teveccüh var. Hakkın desteğiyle inşallah hedefe ulaşacağız" dedi.

“Türkiye'nin umudu İhsanoğlu" sloganları hatırlatılan İhsanoğlu, “Bu en güzel cevap, bu herkese yeter. Bana da yeter, 76 milyona da yeter" dedi.

CHP ve MHP'nin de aralarında bulunduğu 5 partinin ortak Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Sultangazi'de sokak iftarına katıldı.

İhsanoğlu, Uğur Mumcu Mahallesi, 2278 Çarşamba Pazar Sokağı'nda verilen iftara, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve diğer partililerle birlikte katıldı. Sokağa gelişinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan İhsanoğlu'nu görüntülemek için mahalle halkı birbiriyle yarıştı. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, vatandaşlar tarafından hem bozkurt işareti, hem de zafer işaretiyle selamlanması dikkat çekti. İhsanoğlu da kendisine sevgi gösterisinde bulunan mahalle sakinlerini selamladı. İftar sofrasına oturduğunda da, gazetecilere, binlerce kişiyle birlikte iftara katılmanın büyük bir mutluluk olduğunu söyledi.

Ezanın okunmasıyla birlikte orucunu açan İhsanoğlu, yemek sonunda da dua etti. Daha sonra kürsüye çıkarak kısa bir teşekkür konuşması yapan İhsanoğlu, "Sağ olunuz, var olunuz. Orucumuzu açmanın huzuru içerisinde, Cenab-ı Allah'tan her birinize afiyetler, milletimize birlik, dirlik, beraberlik dilerim. Sağ olunuz, var olunuz" dedi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler