HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İki cumhurbaşkanından kritik soruya cevap: Niye olmasın

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koltuğuna 4. Sınıf öğrencisi Yiğit Türk oturdu. "Yeni sistemle size yeni haklar doğurdu, genel başkan olmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna Yiğit Türk, "Niye olmasın?" diye yanıt verdi. Erdoğan ise, "Dediği gibi madem böyle bir hak verdi? Niye olmasın…" şeklinde konuştu.

Törende iki cumhurbaşkanı açıklama yaparak soruları cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizler bizim güvencemizsiniz. Şu anda cumhurbaşkanımızın şahsında yavrularımızla iftihar ettiğimizi ifade etmek istiyorum. Yapmış olduğu hazırlık itibariyle çok güzel bir hazırlığı sınması ve istikbali nasıl vaat ettiğini ortaya koyması bakımından önemli.

Ben cumhurbaşkanımızla iftihar ediyorum. Şunu bilecekler ki cumhuriyet bu vatan bizimdir. Ve bu vatana hep birlikte sahip çıkacağız.Dünyada olmayan sadece bizde olan bir ulusal çocuk bayramını kutluyoruz. Derslerinizde sizlere üstün başarılar diliyorum. Hiçbir zaman anneleriniz babalarınız öf bile demesin. Onlara bunu dedirtmeyin. Aynı şekilde öğretmenlerinizi bugünlere gelmenizde iftihar vesilenizdir. Adeta ilim ve feyz kaynağınızdır. Bunları çok iyi bilip bizim varlık sebebimiz olan öğretmenlerimizin de kıymetini bilelim. 3 kişinin elini öpeceksiniz. Baba, anne, öğretmen. Başka hiç kimsenin elini öpmeyeceksiniz. Bazen ellerini ayaklarını uzatanlar çıkar. Bundan sonra bunlar olmayacak.

SORU & CEVAP

SORU: Cumhurbaşkanlığı sistemi çocuklara ne getirecek? Telefon, televizyon, tablet konusunda ne diyorsunuz?

YİĞİT TÜRK: Şu an çocuklarda bahçeye çıkıp değil de telefona televizyona bakmayı tercih ettikleri için bu yanlış bir şey. Bunların yerine bahçeye çıkıp oynayabilir, sosyalleşebilirler. Bu daha iyi olur.

"NİYE OLMASIN?"

SORU: Yeni sistemle size yeni haklar doğurdu, genel başkan olmayı düşünüyor musunuz?

YİĞİT TÜRK: Niye olmasın?

ERDOĞAN: (Gülümseyerek) Dediği gibi madem böyle bir hak verdi? Niye olmasın…


En Çok Aranan Haberler