HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İki köy yumurtası karşılığında sinemaya gittiler

Zonguldak'ta, 'Köy yumurtası sinemalarda' projesi kapsamında 5 köy okulunda eğitim gören 130 çocuk, 2 yumurta karşılığında sinemada çizgi film izledi.

İki köy yumurtası karşılığında sinemaya gittiler

Büyük bölümü ilk kez sinema ile tanışan öğrencilerden toplanan 260 yumurta ise Kilimli İlçesi’ndeki 100’üncü Yıl Ortaokulu'nda öğrencilere sabah kahvaltısında dağıtılacak.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kozlu Belediyesi'nin 2 yıl önce başlattığı, 'Köy yumurtası sinemalarda' ve 'Sağlık ana obeziteye karşı' projeleri kapsamında, köy okullarında eğitim gören öğrenciler, 2 yumurta karşılığında ilk kez sinemayla tanışırken, yumurtalar ise başka okullarda öğrencilere sabah kahvaltısı olarak dağıtılıyor. Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen proje kapsamında Kargalar, Seyfetler, Gücek, Dağköy ve Kızılcakese ilkokullarında eğitim gören 130 öğrenci, evlerinden getirdikleri organik yumurtalar ile alışveriş merkezindeki sinema salonuna getirildi. Çocuklar, yumurtalarını salon girişindeki görevlilere verdikten sonraçizgi film izledi. Büyük çoğunluğunun sinema ile ilk kez tanıştığı çocuklar, büyük heyecan yaşadı. Öğrenciler, yumurtaların başka okuldaki arkadaşlarına sabah kahvaltısı olarak gidecek olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Projenin sahibi yiyecek-içecek öğretmeni Ergin Erenuluğ, şimdiye kadar bu proje kapsamında 480 öğrencinin sinemayla buluşturulduğu, velilerin ve çocukların sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirildiğini söyledi. Toplanan 260 yumurtanın Kilimli İlçesi’ndeki 100’üncü Yıl Ortaokulu'nda öğrencilere sabah kahvaltısında olarak dağıtılacağını ifade eden Erenuluğ, şöyle konuştu:

"Bu proje kapsamında şu ana kadar 250 öğrenciyi sinemaya getirmiştik. Bu yılda 5 köyden 130 öğrencimizi 2 yumurta karşılığında sinemayla buluşturuyoruz. Topladığımız yumurtalarda başka bir ilçede kahvaltıda ikram edilecek. Bu proje kapsamında şu ana kadar 480 öğrencimizi sinemayla buluşturduk ve önümüzdeki senelerde sayıyı bine çıkarmayı düşünüyoruz." dedi.

Erenuluğ, 'Sağlık ana obeziteye karşı' projesi kapsamında okullarda 1 ay süreyle kahvaltı verdiklerini ve şu ana kadar 35 bin organik besinlerle dolu kahvaltıyı öğrencilere ikram ettiklerini de açıkladı. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler