HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İki şehit sonrası çıkan çatışmalar ormanı yaktı

Diyarbakır Lice'de, bir astsubay ve uzman çavuşun terör örgütü PKK tarafından şehit ediilmesinin ardından yaşanan çatışmalar nedeniyle çıktığı düşünülen yangında, 200 hektarlık alan zarar gördü.

Diyarbakır Lice'de ormanlık alanda çıkan yangın, Orman İşletme Müdürlüğü ve belediyeye bağlı itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Kayacık köyü yol ayrımındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler, Güçlü, Duru, Arıklı, Ziyaret ve Dibek mahallelerindeki ormanlık alanlara sıçradı.

Yangına, Orman İşletme Müdürlüğü ve belediyelere ait araçlarla müdahale edildi. Alevlerin saat 00.30 itibarıyla söndürüldüğü, soğutma çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Yangında, 200 hektarlık alanın zarar gördüğü bildirildi.

Bu arada yangının, bu bölgede dün bölücü terör örgütü tarafından bomba yüklü araç ve aynı noktada yere döşenen el yapımı patlayıcının infilak edilerek bir astsubay ve uzman jandarma çavuşun şehit edilmesinin ardından çıkan çatışmalar sebebiyle çıktığı değerlendiriliyor.

OLAY

Terör örgütü PKK'nın Diyarbakır-Bingöl karayolunu keserek bazı araçların kontak anahtarını aldığı ihbarı üzerine olay yerine giden askerleri taşıyan aracın, kontak anahtarı alınarak patlayıcı yerleşleştirilen otomobil ile patlatılması sonucu 2 asker şehit düşmüş, 4 asker yaralanmıştı. Patlamanın yaşandığı bölgede jandarma ekipleriyle teröristler arasındaki uzun süreli çatışma yaşanmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler