HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İkinci Dalga'da iş adamı Mehmet Cengiz de ifade verdi

Üçüncü Havalimanı'nın konsorsiyum ortaklarından Cengiz İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz’in ifadesi alındı.

İkinci Dalga'da iş adamı Mehmet Cengiz de ifade verdi

İstanbul TMK 10'la yetkili Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen ve kamu oyunda "İkinci yolsuzluk" soruşturması olarak bilinen soruşturma kapsamında, 3’üncü Havalimanı’nın konsorsiyum ortaklarından Cengiz İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz’in ifadesi alındı. Soruşturma kapsamında daha önce de Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik ifadesi alınmıştı.

TMK 10’la yetkili Cumhuriyet savcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında dönemin soruşturma savcısı Muammer Akkaş 25 Aralık 2013’de operasyon talimatı vermiş ancak bu talimat emniyet tarafından yerine getirilmemişti. Akkaş’ın, soruşturma kapsamında gözaltına alınmasını istediği 41 kişi arasında Mehmet Cengiz’in ismi de yer almıştı. Akkaş’ın soruşturmadan alınmasının ardından soruşturma savcısı olarak görevlendirilen 4 savcı ise gözaltı kararı yerine şüphelileri davetiye usulü ile ifadeye çağırmıştı.
Bu kapsamda avukatları ile Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Mehmet Cengiz soruşturmayı yürüten 4 savcıya yaklaşık 1 saat ifade verdikten sonra adliyeden ayrıldı

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler