HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İl dışı ve il içi atama: 2. il içi il dışı yer değiştirme başvurusu başladı!

MEB, öğretmenlker için 2. il içi ve il dışı yer değiştirme ile ilgili tüm konuları detaylandırdı. MEB internet sitesi ile bir duyuru yapıldı ve 5 Eylül tarihinden itibaren 2. il içi ve il dışı yer değiştirme başvuruları başlamış bulunuyor. İsteğe bağlı bir atama konusu olduğu için, Milli Eğitim Bakanlığı 2. il içi ve il dışı yer değiştirme ve atamalara daha fazla ciddiyetle ve titizlikle yaklaşıyor. Peki 2. il içi il dışı yer değiştirme başvurusu nasıl yapılır?

İl dışı ve il içi atama: 2. il içi il dışı yer değiştirme başvurusu başladı!

İl içi ve il dışı yer değiştirme başvuruları 5 Eylül tarihinden itibaren MEB'in resmi duyurusu ile başladı. İsteğe bağlı olarak atama ve yer değişikliği talebinde bulunan öğretmenler, bugünü bekliyordu ve 2. il içi ve il dışı yer değiştirme başvurusu nasıl yapılır sorusunu soruyorlar. Zira Milli Eğitim Bakanlığı, bu konunun isteğe bağlı olması ile ilgili durumu daha ciddi ve sıkı tutuyor. MEB, konuyla ilgili tüm başvuru şartlarını ve detaylarını MEBBİS'ten güncelledi.

Peki, 2. ili içi ve il dışı yer değiştirme nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

ADIM ADIM 2. İL İÇİ ve İL DIŞI YER DEĞİŞTİRME BAŞVURULARI: NASIL YAPILIR?

Görev yerlerini değiştirmek isteyen alan öğretmenleri, 2. il içi ve il dışı yer değiştirme başvuru ve kayıtlarını internet ortamından, MEBBİS ve MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü aracılığı ile gerçekleştirebiliyorlar. MEB İK müdürlüğüne de internetten erişim mevcut durumda. Basitçe 2. il içi ve il dışı yer değiştirme başvurularının platformlarına bakarsak; Başvurular http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacaktır. Elektronik başvuru haricinde bir belgeyle veya posta yoluyla yapılan başvurular; gerekli şartları taşımayan başvurular; gerçeğe aykırı bilgi ve belgeyle ya da istenilen bilgileri uygun biçimde işaretlemeden yapılan başvurular ile Elektronik Başvuru Formu imzalanmadan ve onaylanmadan yapılan başvurular geçersiz sayılacak; geçersiz başvurulara dayalı olarak yapılan yer değiştirmeler iptal edilecektir.

HANGİ GRUP ÖĞRETMENLER İL İÇİ VE İL DIŞI YER DEĞİŞTİRME BAŞVURUSUNDA BULUNABİLİR?

MEB tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı gecesi yapılan açıklamada dört grup öğretmen etkilenecek. Özür grubu atamasında iller arasında yer değiştiremeyen öğretmenler, isteğe bağlı il içi atama şartını taşımasına rağmen il içi atama istemeyen ya da isteyip ataması çıkmayan öğretmenler, isteğe bağlı iller arası yer değiştirme şartlarını taşıyan atama istemeyen ya da atama istediği halde il dışı ataması çıkmayan öğretmenler ve alan değiştirecek öğretmenler.

1.Grup; 2017 yılı Ağustos döneminde özür grubu başvurusu yapan ancak norm yetersizliği ya da hizmet puanı azlığı nedeni ile iller arasında yer değiştiremeyen öğretmenlerin durumları 5 Eylül tarihinde yeniden değerlendirecek.

2.Grup; İsteğe bağlı il içi yer değiştirmeler. İkinci il içi atama hakkı verildi. 8-12 Eylül 2017 tarihlerinde başvuru alınarak yapılacak atamalar isteğe bağlı atama işlemidir. Bu özür grubu değildir. Bu isteğe bağlı yer değiştirmedir. İl içi atama başvuru şartlarını taşıyan öğretmenler başvuru yapabilecekler. Mayıs 2017 il içi atama isteyip ataması çıkmayan ya da il içi atama şartlarını taşımasına rağmen il içi istemeyen öğretmenler 2.il içi atama başvurusu yapabilecekler.

3.Grup; İsteğe bağlı il dışı yer değiştirmeler. Haziran 2017 il dışı isteğe bağlı yer değiştirme başvurusu yapan ancak atanamayan ya da il dışı atama şartını taşımasına rağmen iller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvurusu yapmayan öğretmenler istemeleri halinde Eylül ikinci il dışı atama hakkından yararlanabilecekler.

4.Grup; Bu grup ise Aralık ayında yapılacak olan alan değişikliği içerisinde yer alan öğretmenleri kapsamaktadır. 2017 yılı alan değişikliği kılavuzu yayınlandıktan sonra şartları taşıyan öğretmenler alan değiştirme başvurusu yapacaklar.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler