HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2016 İl dışı yer değiştirme sonuçları erişime açıldı

2016 yılı İl dışı yer değiştirme sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından MEBBİS üzerinden açıklandı. İl dışı yer değiştirme sonuçlarının açıklanması ile ilişik kesme işlemlerine geçildi.

2016 İl dışı yer değiştirme sonuçları erişime açıldı

İl dışı yer değiştirme başvuruları tamamlandı. 16-22 Haziran tarihleri arasında yapılan başvuruların ardından öğretmenler merakla il dışı yer değiştirme 2016 sonuçları için beklemeye başladı. Heyecanla beklenen gün ise sonunda geldi. Daha önce açıklandığı üzere il dışı yer değiştirme sonuçları bugün açıklanacak. Atama süresi boyunca işlemlerini MEBBİS üzerinden gerçekleştiren ve bu platformdan takip eden öğretmenler yine il dışı yer değiştirme hakkındaki gelişmeleri de yine MEBBİS üzerinden takip edebilecekler. Görev yaptıkları şehirlerden farklı şehirlere tayinlerini isteyen öğretmenler, şimdi başvuru sonuçlarını öğrenip sıradaki işlemlere geçecekler. İl dışı yer değiştirme hakkında merak edilenleri haberimizde bulabilirsiniz. Ayrıca sonuçlara aşağıda yer alan bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İL DIŞI YER DEĞİŞTİRME 2016 SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

İL DIŞI YER DEĞİŞTİRME SONUÇLARI NEREDEN AÇIKLANACAK?

Öğretmenler bugün heyecanla il dışı yer değiştirme başvurularının neticelenmesini bekliyor. Heyecanla beklenen sonuçların 27 Haziran'da açıklanacağı daha önce belirtilmişti. İl dışı yer değiştirme 2016 sonuçları internet üzerinden açıklanacak. Sonuçlar ayrıca öğretmenlere basılı kağıtlarla gönderilmeyecek. Şu ana kadar işlemlerini MEBBİS üzerinden gerçekleştiren gerçekleştiren öğretmenler sonuçları da MEBBİS üzerinden yapabilecekler. Atama başvurularından sonuç alan öğretmenler 28 Haziran'da ilişik kesme işlemlerini yapacaklar.

BAŞVURU SÜRECİ TAMAMLANDI

İl dışı yer değiştirme başvuruları tamalandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği tarihlere göre 16 Haziran 2016 Perşembe günü başlayan il dışı yer değiştirme başvuruları 22 Haziran 2016 Çarşamba günü sona erdi. MEBBİS'te başvuru ekranının açılması ile işlemlerini yapan öğretmenler, http://ikgm.meb.gov.tr adresi üzerinden başvuru formu üzerinden işlemlerini yaptı.

İŞLEMLER MEBBİS'TEN YAPILACAK

Daha önce il içi yer değiştirme işlemlerinde olduğu gibi il dışı yer değiştirme işlemlerinde de öğretmenlerin uğrayacakları ilk yer MEBBİS oldu. Öğretmenler, il dışı yer değiştirme başvuruları süresinde bu sistemden faydalanmıştı. Bu işlemlerin takibi ve sonuçların öğrenilmesi de yine tüm süreçte olduğu üzere MEBBİS üzerinden yapılacak.

İL İÇİ VE İLLER ARASI İSTEĞE BAĞLI VE ZORUNLU YER DEĞİŞTİRME TAKVİMİ

Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan öğretmenlerin 2016 yılı içerisinde il içi ve iller arası isteğe bağlı veya zorunlu yer değiştirme tarihleri aşağıdaki gibi olacak:

İl içi isteğe bağlı yer değiştirmeler;

Başvuruların alınması: 20-26 Mayıs 2016

Atamaların yapılması: 06 Haziran 2016

İlişik kesme işlemleri: 17 Haziran 2016

İller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmeler;

Başvuruların alınması: 16-22 Haziran 2016

Atamaların yapılması: 27 Haziran 2016

İlişik kesme işlemleri: 28 Haziran 2016

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler