HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İl dışı yer değiştirme başvurularında sona gelindi

Öğretmenler il dışı yer değiştirme başvuruları için bekliyordu. İl dışı yer değiştirme başvuruları başladı ve tanınan sürenin sonuna yaklaşıldı. Başvurular 22 Haziran'da sona eriyor.

İl dışı yer değiştirme başvurularında sona gelindi

2016 il dışı yer değiştirme başvuruları öğretmenler tarafından beklenen gelişmelerden biriydi. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde gürev yapmakta olan öğretmenlerin bekledikleri tarih geldi, çattı. Öğretmenler il dışı yer değiştirme başvurusu işlemlerini belirlenen tarihlerde yapabilecekler. Görev yaptıkları şehirden başka bir şehire tayin olmak isteyenler, il dışı atama başvurularının yapılacağı bu dönemi kaçırmamaları gerekiyor. Öğretmenler 6 gün boyunca başvuru işlemlerini yapabilecekler.

İL DIŞI YER DEĞİŞTİRME BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

İl dışı atama başvurusu yapacak adaylar, başvuru tarihlerinin açıklamasını bekliyordu. Milli Eğitim Bakanlığı, başvuruların 16 Haziran 2016 Perşembe günü başladığını duyurdu. Adaylar 22 Haziran 2016 Çarşamba gününe kadar başvuruda bulunabilecekler. Başvuru ekranı adayların erişimine açıldı. İl dışı yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenler bu başvurularını Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) üzerinden yaparak takip edebilecekler. Başvuru işlemleri için öğretmenler MEBBİS yahut http://ikgm.meb.gov.tr adresi üzerinden başvuru formunu doldurabilecek.

ATAMALAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Öğretmenlerin başvurularının tamamlanmasının ardından atama işlemleri 27 Haziran 2016 Perşembe günü gerçekleştirilecek. Atamaların belirlenmesinin sonrasında öğretmenler 28 Haziran 2016 tarihinden sonra ilişik kesme işlemlerine başlayabilecekler.

İL İÇİ VE İLLER ARASI İSTEĞE BAĞLI VE ZORUNLU YER DEĞİŞTİRME TAKVİMİ

Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan öğretmenlerin 2016 yılı içerisinde il içi ve iller arası isteğe bağlı veya zorunlu yer değiştirme tarihleri aşağıdaki gibi olacak:

İl içi isteğe bağlı yer değiştirmeler;

Başvuruların alınması: 20-26 Mayıs 2016

Atamaların yapılması: 06 Haziran 2016

İlişik kesme işlemleri: 17 Haziran 2016

İller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmeler;

Başvuruların alınması: 16-22 Haziran 2016

Atamaların yapılması: 27 Haziran 2016

İlişik kesme işlemleri: 28 Haziran 2016

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler