HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MEBBİS başvuruları 29 Mayıs'a kadar devam edecek

İller arası ve il içi öğretmen atamalarının başlamasının ardından öğretmenler MEBBİS başvurularını yapmaya başladı. 20 Mayıs'ta başlayan MEBBİS başvuruları 26 Mayıs'a kadar devam edecek.

MEBBİS başvuruları 29 Mayıs'a kadar devam edecek

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atama ve yer değiştirme konusunda ilişkin bir duyuru yayımladı. İller arası ve il içi öğretmen atama takvimini yayımlayan Milli Eğitim Bakanlığı iller arası ve il içi isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme başvuruları tarihlerini ve başvuru şartlarını belirledi. Buna göre il içi yer değiştirmelerinde başvurular 20-26 Mayıs 2015 tarihleri arasında tamamlanacak. Atamalar valiliklerce 29 Mayıs 2015 tarihine kadar sonuçlandırılacak. Başvurular MEBBİS üzerinden yapılacak. 26 Mayıs'a kadar sürecek olan il içi atama başvuruları MEBBİS sistemi üzerinde yapılacak ve MEBBİS başvuru ekranında tüm okullar listesi görülebilecek. Aşağıdaki linkten MEBBİS girişi yaparak başvuru modülünden durumu gün içinde takip edebilirsiniz. 20-26 Mayıs tarihleri arasında yapılacak başvuru tarihleri öncesinde, tüm il milli eğitim müdürlüklerinin öğretmen ihtiyaç listelerini duyurması bekleniyor.

İL İÇİ YER DEĞİŞTİRME KOŞULLARI

Öğretmen atamalarında il içi isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları 20-26 Mayıs 2015 tarihleri arasında yapılacak; atamalar valiliklerce 29 Mayıs 2015 tarihine kadar sonuçlandırılacak. Ataması yapılanların ilişik kesme işlemleri ise 15 Haziran 2015 tarihinden itibaren başlatılacak. Öğretmenlerin 2015 yılı il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği doğrultusunda yapılacak. Bu kapsamda; zorunlu çalışma yükümlülüğü olmayan öğretmenlerden 30 Eylül 2015 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilecek.

Ayrıca zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden; 1, 2 ve 3’üncü hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında adaylık dâhil 3 yıl görev yapanlar ile 4, 5 ve 6’ncı hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında görev yapanlardan bulundukları eğitim kurumunda 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, istemeleri hâlinde, il içinde zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen eğitim kurumlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilecek.

İLLER ARASI YER DEĞİŞTİRME KOŞULLARI

İller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme başvuruları 10-16 Haziran 2015 tarihleri arasında yapılacak; atamalar ise 18 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek. Ataması yapılanların ilişik kesme işlemleri de 19 Haziran 2015 tarihinden itibaren başlatılacak. Öğretmenlerin, 2015 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemleri, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda yapılacak.
Öğretmen atamalarında, zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayanlar ile bu yükümlülüklerini tamamlayan veya muaf olan öğretmenlerden 30 Eylül 2015 tarihi itibarıyla bulundukları ilde en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilecek. Atamalarda; üç yıllık sürenin hesabında, sözleşmeli öğretmenlik ve asker öğretmenlik dâhil, öğretmenlerin kadrolarının bulunduğu ilde fiilen öğretmen olarak görev yaptıkları süreler dikkate alınacak. Başvurular, http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacak.

**İLLER ARASI ATAMALARI DUYURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

**

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler