HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İlber Ortaylı, Hollande konuşurken fenalaştı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türkiye ziyaretinin ikinci gününde Galatasaray Üniversitesi’nde. Hollande'ın konuşma yaptığı sırada ünlü tarihçi İlber Ortaylı fenalaştı ve yere yığıldı.

Hollande, GSÜ'ye gelişinde ilk önce Rektör Prof. Dr. Ethem Tolga'nın odasına geçti. Cumhurbaşkanı Hollande'a üniversite ziyareti kapsamında Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ve Yükseköğrenim Bakanı Genevieve Fioraso eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Hollande rektörlük ziyaretinin ardından öğrencilere hitap etmek üzere GSÜ Aydın Doğan Oditoryumu'na geçerken alınan olağanüstü güvenlik önlemleri de dikkat çekti.

Hollande'ın rektörlük ziyareti sırasında içeriye AA, AFP ve TF1 dışında hiçbir basın mensubu alınmazken, Cumhurbaşkanı'nın öğrencilere hitaben yaptığı konuşmayı da birçok gazetecinin takip etmesine izin verilmedi.

“YOLLARI GALATASARAY’DAN GEÇER”

GSÜ Aydin Doğan Oditoryumu'nda yaptığı konuşmasında tüm Fransa cumhurbaşkanlarının yolunun bir şekilde Galatasaray'dan geçtiğini söyleyen Hollande, Türk kültürüne yaptığı katkılardan ötürü yazar Orhan Pamuk ve yönetmen Fatih Akın’a teşekkür etti. Fransızca eğitim veren bir üniversite olan GSÜ'nün önemine vurgu yapan Hollande, Fransızca’nın sadece bir dil olmaktan öte iki ülke kültürünü birleştiren bir unsur olduğunu söyledi.
Hollande'ı dinleyenler arasında GSÜ öğretim üyeleri ve öğrencilerinin yanı sıra Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal da vardı.

ORTAYLI FENALAŞTI

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ın konuşması sırasında İlber Ortaylı birden fenalaştı. Hollande konuşmasını yarıda kesti. O sırada salonda bulunan bir doktor Ortaylı’ya ilk müdahalede bulundu.

"ESERLERİ DAHA ÇOK OKUNACAK"

Ortaylı yapılan ilk müdahalenin ardından kendine geldi ve alkışlar arasında salondan çıktı. Ortaylı'ya bizzat geçmiş olsun diyen Hollande, konuşmasına devam etmeden önce, "Bu talihsiz olay sayesinde İlber Ortaylı'nın eserleri artık daha çok bilinecek" diye espri yaparak, salondaki gerilimi yatıştırmaya çalıştı. Hollande daha sonra konuşmasına kaldığı yerden devam etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler