HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İletişimde en büyük etken beden dili

KOCAELİ (İHA) - Karamürsel Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Etkili İletişim Konferansına" katılan Kişisel Gelişim Uzmanı Oğuz Saygın, iletişim yöntemleri hakkında bilgi vererek, iletişimde beden dilinin çok önemli olduğunu söyledi.

Saygın, "İletişim kurarken seçilen kelimeler yüzde 10, söyleyiş tarzı yüzde 30, beden dili ise yüzde 60 etkili olur. Çinlilerin, 'Dinliyorum, unutuyorum. Görüyorum, hatırlıyorum. Uygularsam, anlıyorum' şeklinde çok güzel bir atasözleri var. İnsanların birbirleriyle olan iletişimlerinde en büyük etken vücut dilidir. Anlatmak istediğimiz konunun yüz ifademize yansıması ya da el kol hareketleriyle tabir edilmesi vücut dilinin basit örnekleridir. İletişim halindeyken farkında olmadan vücut dilini de kullanırız. Genellikle vücut dili konunun özümsenmesinde en etkin faktör olur. Söyleyiş tarzı ve seçilen kelimeler de etkili iletişimde önemli yer tutar" dedi.
İki bölüm halinde yapılan konferansın sonunda Karamürsel Belediye Başkanı Saadettin Özalay, konuşmacı Oğuz Saygın'a teşekkür plaketi verdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler