HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İlker Başbuğ: 'Fenerbahçe'nin yaptığını yapamadılar'

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, "Benim Fenerbahçe taraftarı olup olmamam da önemli değil ama bir çok kurum ve kuruluş Fenerbahçe’nin yaptığını yapamadı" dedi.

Ergenekon davasında hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs ettiği gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırılan Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CNN Türk’te katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

Yaşanan süreçte sadece TSK’nın emekli ve muvazzaf askerlerinin mağdur olmadığını söyleyen İlker Başbuğ, “Oda TV konusu da beni en az Ergenekon, Balyoz kadar ilgilendiriyor. Fenerbahçe’nin maruz kaldığı şike davası beni en az onlar kadar ilgilendiriyor. Benim suç duyurumda onlar yok ama bakış açımda var. Şike davası sürecinde Fenerbahçe taraftarı bir tarih yazdı. Öyle bir tarih yazdı ki, aslında Türkiye’deki çok kurum ve kuruluşun Fenerbahçe taraftarından ders çıkartması lazım. Fenerbahçe taraftarı olup olmamam konusu önemli değil. Evet taraftarım. Ama ben gurur duydum” dedi. Başbuğ şöyle konuştu:

BİR OYUN OYNANDI

“Bir oyun oynandı. Bu oyunu oynayanlar var. İcra edenler var. Destekleyenler var. Bunlar bulunmalı. Ben bugün görevimi yerine getirdiğimi düşünüyorum. Arkadaşlarım adına yapmıyorum. Herkes kendi gider. Ben kendi konumla sınırlamıyorum konuları. Bütün mahkeme süreçlerinin çok benzediğini görüyorum. Hemen hemen aynı senaryolar oynanmış. Bir tiyatro oynandı. Birisi tiyatro yazdı. Bu filmi çeken bir rejisör var. Bizler oyunculardık. Bir de seyirciler var. Seyirciler kim?

3 GÜN ÖNCE DUYDUM

27 Aralık 2011 Çarşamba. Bir haber geldi bana özel geldi. Dediler ki, siz yakın bir zamanda, yakın bir süreçte Ergenekon davası nedeniyle tutuklanacaksınız. 30 Aralık’ta mahkeme hakkımda re’sen suç duyurusunda bulundu. 5 Ocak’ta ifade vermeye gittim. Bilgin Balanlı tutuklandıktan sonra benim de tutuklanacağım aklımdan geçmedi değil. Bir muvazzaf orgenerali alıyorsunuz. Artık daha yukarıda birini almaları lazım.

TSK İÇİNDE HAİNLER DE VAR

Bir kişinin, iki kişinin , üç kişinin yapacağı bir olay değil. Kesinlikle örgütlü bir yapı. Belki biryerlerden de destek alıyor. Ama direkt şu yapıyor diyemem. Bence hiyerarşik bir yapı. İçinde polis var. Savcı var. Hâkim var. İçinde TSK’dan hainler de var. Bu cemaat yapılanmasını kendi siyasi, ekonomik, kişisel menfaatleri için kullananlar. Hatta buradan TSK’ya ait faaliyetlerin planlayıcısı bir grup var. Buna karşıyız. Ama cemaatin icinde olan bu konulardan bihaber tertemiz insanlar da var. Türk ordusu peygamber ocağıdır. Biz dine nasıl karşı oluruz.
Kozmik odaya girilmesine iyi ki izin vermişiz. İzin vermeseydik bugün hâlâ bu iddia üzerimizde, hatta bazı faili meçhuller de bir leke gibi üzerimizde duracaktı.” (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler