HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İlker Başbuğ: Prensiplerini değiştirenlerden adam çıkmaz

26'ncı Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Büyükçekmece Belediyesi'nin 10 Kasım Atatürk'ü Anma programları çerçevesinde yapılan Atatürk Meydanı ve Atatürk Anıtı'nın açılışına katıldı.

İlker Başbuğ: Prensiplerini değiştirenlerden adam çıkmaz

Büyükçekmece'de Atatürk Meydanı ve Anıtı açılışına katılan Genelkurmay Eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, insanları ölümsüz kılan niteliklerden birinin o insanın prensip sahibi olması olduğunu belirterek, "Prensipleri olmayan, günün koşullarına göre modaya uyarak prensiplerini değiştirenlerden adam çıkmaz” dedi.

26'ncı Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Büyükçekmece Belediyesi'nin 10 Kasım Atatürk'ü Anma programları çerçevesinde yapılan Atatürk Meydanı ve Atatürk Anıtı'nın açılışına katıldı. Büyükçekmece Türkoba Mahallesi'nde gerçekleşen açılışa, Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, sanatçı Müjdat Gezen ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Büyükçekmeceli'lerin yoğun ilgi gösterdiği açılışta zeybek oyunu renkli görüntüler oluşturdu.

"ATATÜRK ÖLÜMSÜZDÜR”

Açılış öncesi konuşmasında Atatürk'ün hayatından hikayeler anlatan İlker Başbuğ, "Bakın 76 yıl geçmiş ve daha nice 76 yıllar geçecek. Ama Atatürk yalnız Türkiye'de değil, dünyada da onu seven ve anlayabilenlerin yüreğinde her zaman var olacaktır. Peki Atatürk'ü ölümsüz kılan neydi?İnsanların ölümsüz kılan niteliklerin başında o insanın prensip sahibi olması gelmektedir. Prensipleri olmayan, günün koşullarına göre, modaya uyarak prensiplerini değiştirenlerden adam çıkmaz. Atatürk'ün hayatına bir bakın. Çocukluğunda hangiprensibi benimsemiş ve dört elle sarılmışsa yaşamın son gününde de aynı noktadadır. Onun prensiplerinin başında her zaman en önce bağımsızlık ve hürriyet gelmiştir” dedi.

"ATATÜRK'ÜN HAYATINDA ÜMİTSİZLİĞE YER YOKTUR”

Atatürk'ün hayatında hiçbir zaman ümitsizliğe yer olmadığına değinen Başbuğ, "Bütün çaresiz şartlar altında dahi her zaman umudunu ve zafere olan inancını korumasını bilmiştir. Onun kulaklara küpe olması gereken çok güzel bir sözü dahi vardır. Hayat demek mücadele demektir, çatışma demektirve bu mücadelede başarılı olmak mecburiyetindesiniz. Hayatta kalabilmek için. Zaten 57 yıllık hayatına baktığınız zaman yaşamının her anının mücadele ile geçtiğini görürsünüz” şeklinde konuştu.

"HER MEYDANA BİR ATATÜRK ANITI VE TÜRK BAYRAĞI DİKERİM”

Atatürk'ün 76'ncı ölüm yıl dönümünde rahmet ve şükranla andığı belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ise, "Bu bölgemizde bize yeni bağlanan bölgelerden bir tanesi. Burayı ziyarete geldiğimizde vatandaş bize ‘neden bizim meydanımızda Atatürk meydanı yok' diye sordu. Ben her meydana bir Atatürk anıtı ve Türk bayrağı dikerim. Burası bize yeni bağlandığı için vatandaşların haberi yok. Bende dedim ki burası bize yeni bağlandı yapacağız. Onun sonucu olarak burada Türkoba'da Atatürk'ün muhteşem bir anıtı açmak bugüne nasip oldu. Bu nedenle 76'ncı ölüm yıldönümünde bu anlamlı günde meydandaAta'mızı bu şekilde bir heykeliyle yaşatmak ayrıcalık olsa gerek” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Atatürk Meydanı ve Anıtı açıldı. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler