HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İlker Başbuğ'dan Kürdistan referandumu çıkışı: Meclis acil toplanıp karar almalı

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) bağımsızlık referandumu kararıyla ilgili açıklama yaptı. Başbuğ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: "TBMM en kısa zamanda IKYB'nin 25 Eylül'de gerçekleştireceği bağımsızlık referandumuna karşı bir karar almalıdır. Aksi, tarihi bir hata olur."

İlker Başbuğ'dan Kürdistan referandumu çıkışı: Meclis acil toplanıp karar almalı

Bağımsız Kürdistan referandumu için geri sayım başladı. IKBY'de yapılacak olan bağımsızlık referandumu için oy pusulaları 4 dilde hazırlandı. Kürtçe, Arapça, Süryanice ve Türkçe hazırlanan oy pusulaları ile referandumun 25 Eylül'de yapılması planlanıyor.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Irak Temsilciler Meclisi’nin, “IKBY tarafından yapılması öngörülen bağımsızlık referandumunun yasadışı olduğu ve bu girişimin reddedildiği” yönünde 12 Eylül 2017 tarihinde aldığı kararı memnuniyetle karşılıyoruz" denildi.

Kürdistan referandumuna bir tepki de İlker Başbuğ'dan geldi. Başbuğ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: "TBMM en kısa zamanda IKYB'nin 25 Eylül'de gerçekleştireceği bağımsızlık referandumuna karşı bir karar almalıdır. Aksi, tarihi bir hata olur."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler