HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İlker Başbuğ'un tahliye talebi reddedildi

Ergenekon davası hükümlüsü eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ için savcı tahliye yönünde görüş bildirdi. Ancak 14. Ağır Ceza Mahkemesi tahliye talebini reddetti.

İlker Başbuğ'un tahliye talebi reddedildi

İlker Başbuğ'a ait Twitter hesabından ''İlk kez bir savcı İlker Başbuğ için tahliye talep etti. Mütalaasını paylaşıyoruz'' diye yazıldı ve savcının tahliye talep ettiği yazının bir kopyası paylaşıldı.

Ergenekon Davası'ndan müebbet hapis cezasına çarptırılan ve 2 yıldır Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ avukatı aracılığıyla 31 Aralık 2013'te tahliyesini talep etmişti. Talebi değerlendiren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, İlker Başbuğ'un tahliye talebini reddederek, tutukluluk halinin devamına karar vermişti. Üst mahkeme olan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz eden Avukat İlkay Sezer'in talebine ilişkin savcı Zafer Koç mütaalasını açıkladı.

SAVCI TAHLİYE TALEP ETTİ
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşma savcısı olarak görev yapan Zafer Koç, bir sayfalık mütalaasında şu ifadelere yer verdi: Kovuşturma aşaması neticesinde verilen kararda bugüne kadar geçen süre zarfında dosyanın kapsamlı oluşu, sanık sayısının fazlalığı gibi makul kabul edilebilecek nedenlerle gerekçeli kararın henüz oluşturulmadığı, gerekçeli kararın yazımı sonrası da temyiz incelemesinde geçecek süre ile sanığın kişisel özellikleri ve sosyal durumu birlikte değerlendirildiğinde mahkemece sanığın tutukluluk halinin devamına ilişkin kararda görülen amacın CMK 109. maddesinde yazılı görülecek bir veya birden fazla Adli Kontrol Tedbiri uygulaması neticesinde de sağlanabileceği vicdani kanaatine varılmakla, açıklanan nedenlerle adli kontrol hükümleri uygulanmak suretiyle vakti itirazın kabulüne karar verilmesi kamu adına talep ve mütalaa olunur."

MAHKEME REDDETTİ
Savcı Zafer Koç'un 'tahliye' yönündeki mütalaasının ardından İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti talebi karara bağladı. Mahkeme, tahliye talebini reddetti.

İşte İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşma savcısı olarak görev yapan Zafer Koç'un tahliye yönünde görüş bildiren yazısı:

En Çok Aranan Haberler