HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İmam Hatip'te okuyan iki Somalili kız kayıp

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'ndeki yatılı Kuran kursunun yurduna yerleştirilen ve İmam Hatip Lisesi'nde okuyan kızlardan ikisinden bir haftadır haber alınamıyor

İmam Hatip'te okuyan iki Somalili kız kayıp

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açtığı kurslara katıldıktan sonra 100’e yakın genç, geçen yıl Eylül ayında Türkçe öğrenmeleri ve eğitim görmeleri için Türkiye’ye getirildi. Bunlardan 45’i de Eylül ayında Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’ndeki Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yaş gruplarına göre sınıflara kaydedildi. Burada 4 yıl öğetim görmeleri planlanan genç kızlar ilçedeki Gelincik Yatılı Kız Kur’an Kursu’nun yurdunda kalmaya başladı.

Eğitim masrafları Diyanet Vakfı tarafından karşılanan ve yaşları 14 ile 19 arasında değişen, Türkçe’yi artık iyi konuşabilen Somalili genç kızlardan ikisi, iddialara göre 6 Nisan Cumartesi günü öğle saatlerinde "Çarşıya gidiyoruz" diyerek yurttan ayrıldıktan sonra ortadan kayboldu.
Kimlikleri açıklanmayan genç kızlar akşam yurda dönmeyince polise bilgi verildi. Yapılan tesbitlerde iki kız öğrencinin bir otobüs firmasından İstanbul’a bilet aldıkları anlaşıldı. Ancak bugüne kadar yapılan araştırmalarda İstanbul’da da izlerine rastlanamadı.
Kızların İstanbul’da mı oldukları, yoksa yurt dışına mı çıktıkları bilinmiyor. Kocaeli polisinin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile ortak bir çalışmanın içine girerek Somalili 2 öğrencinin bulunması için yoğun çaba harcadıkları öğrenildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler