HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mobil Hat ve İMEİ sorgulama e-Devlet Kapısı'nda

Telefon satın aldığınızda İMEİ sorgulama işlemini yaparak telefon hakkında bilgileri öğrenebilir, mobil hat sorgulama ile adınıza kayıtlı mobil hatları bilebilirsiniz. İki işlem de artık e-Devlet'e!

Mobil Hat ve İMEİ sorgulama e-Devlet Kapısı'nda

İMEİ sorgulama işlemi oldukça önemli bir işlemdir. Bir telefonun uluslararası mobil kodu olan İMEİ, cihazın kimlik numarasıdır denilebilir. Her telefonun kendine özel bir İMEİ numarası olduğundan dolayı İMEİ sorgulama işlemi yapıldığında sorgulanan telefon hakkında önemli bilgi edinebilirsiniz. Bir telefon hakkında İMEİ sorgulama yapabilmeniz için öncelikle İMEİ numarasını bilmeniz gerekmektedir. Bu bilgiye ulaşmak ise oldukça kolaydır. Telefonunuzun arama kısmına *#06# yazarak ara tuşuna basarsanız, telefona ait IMEİ numarasını görebilirsiniz. Öte yandan mobil hat sorgulama işlemi de telefon ve telefon hatları hakkında bilgi edinmenizi sağlar. Hem İMEİ sorgulama hem de mobil hat sorgulama işleminizi e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz. Peki İMEİ ve mobil hat sorgulama işlemini nasıl yapacağınızı biliyor musunuz? İşte detaylar...

İMEİ SORGULAMA

İMEİ sorgulama işlemini yapmak için önce bu numarayı öğrenmeniz gerekir. Bunu telefonun arama kısmına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz. Ardından e-Devlet Kapısı'nda yer alan 'BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİMİ KURUMU' bölümüne giriş yapın. Burada karşınıza bu kurum hakkında yapabileceğiniz işlemler sıralanmaktadır. Bu seçenekler arasından 'IMEİ SORGULAMA' seçeneğine tıklayın. Açılan sayfada sizden istenen IMEİ No ve güvenlik resminde yer alan karakterleri gerekli boşluklara doldurmanız gerekmektedir. Ardından 'SORGULA'ya tıkladığınızda aradığınız bilgiler size sunulacaktır.

e-Devlet üzerinden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun; Mobil/Sabit/İnternet/Kablo Tv/Uydu İşletmecilerinden Borç ve Alacak Sorgulama, Baz İstasyonları Ölçüm Bilgileri, IMEI - Cep Telefonu Numarası Eşleştirme, IMEI Kaydet, IMEI Kayıt Hakkı Sorgulama, IMEI - MSISDN Eşleşme Sorgulama, Mobil Hat Sorgulama, Numara Taşıma Sorgulama, Telefon Ana Kart Değişikliği hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

İMEİ Sorgulama İçin Tıklayın

MOBİL HAT SORGULAMA

Telefon hattı sahipleri adlarına bilmedikleri bir hat olup olmadığını kontrol etmek istediklerinde artık e-Devlet Kapısından faydalanıyor. e-Devlet'te yer alan hizmetlerden faydalanarak mobil hat sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. Sorgulama işlemi sayesinde kendi bilginiz dahilinde olmayan mobil hatları öğrenebilir ve iptal ettirmek için GSM operatörleri ile irtibata geçebilirsiniz. Mobil hat sorgulama işlemini gerçekleştirebilmeniz için öncelikle e-Devlet'te giriş yapmanız gerekir. Ardından 'BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİMİ KURUMU' bölümüne giriş yapın. Burada karşınıza bu kurum hakkında yapabileceğiniz işlemler sıralanmaktadır. Bu seçenekler arasından 'MOBİL HAT SORGULAMA' seçeneğine tıklayın. Açılan sayfada sizin adınıza kayıtlı olan ne kadar mobil hat varsa bunlar karşınıza çıkacaktır.

Mobil Hat Sorgulama İçin Tıklayın

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler