HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'İmralı'daki koşullarla ilgili sıkıntı yok'

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, cezaevlerinde açlık grevlerinin sona ermesinden dolayı memnun olduklarını söyledi.

'İmralı'daki koşullarla ilgili sıkıntı yok'

ANKARA (ANKA) - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, açlık grevleri sürecinde Abdullah Öcalan'la görüşülüp görüşülmediğine ilişkin, "İhtiyaç duyulduğu zeminde bunlar yapılmıştır, bundan sonra da yapılacaktır. Bu anlamda bu yeni bir durum değildir" dedi.

Adalet Bakanı Ergin, Yargıtay ve Danıştay üyelerinin mazbata töreninde gazetecilerin açlık grevlerinin sonlandırılmasına ilişkin sorularını yanıtladı. Ergin açlık grevleri sürecinde Abdullah Öcalan'la görüşülüp görüşülmediğinin sorulması üzerine, "Zaman içerisinde defalarca ifade ettim; 'Devletin istihbarat birimleri, güvenlik güçlerimizin ve terörler mücadelede sürdürülen politikaların gereği, ihtiyaç duyulduğu zaman ve zeminde bu görüşmeler yapılır' demiştim. İhtiyaç duyulduğu zeminde bunlar yapılmıştır, bundan sonra da yapılacaktır. Bu anlamda bu yeni bir durum değildir. Yıllar önce de sorulan bu soruya aynı cevapları verdiğimi hatırlıyorum. Bugün de aynı noktadayız" dedi.

-"AÇLIK GREVİ YÖNTEMİ DEMOKRATİK DEĞİL"

Açlık grevlerinde gelinen noktanın sorulması üzerine Ergin, açlık grevlerinin dün itibariyle sonlandırıldığını belirterek bundan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti. Açlık grevine ilk başlayanların 67-68 gün boyunca bu eylemi sürdüklerini kaydeden Ergin, açlık grevinde tutuklu ve hükümlerinin normal şartlara dönmesi için Sağlık Bakanlığı'nın yoğun gayretlerinin olduğunu belirtti. Herhangi bir komplikasyon oluşmaması için uzman doktorların çalışma yaptığını söyleyen Ergin, şöyle konuştu:

"Bu şekilde sonuçlanmış olması memnuniyet verici. Böyle bir yöntemin demokratik bir yöntem olmadığı konusunda hem fikiriz. Avrupa Parlamentosunun Türkiye Raportörü Oomen (Ruijten) ise aynı şeyin altını çizmişti. Demokratik katılım yolları, demokratik çözüm kanalları ve siyaset kanallarının açık olduğu bir yerde bu tip eylemlerin savunulması mümkün değildir. Bu eylemlerin kaynağında zaten cezaevi koşulları yoktu. Cezaeviyle ilgili olmayan konularla ilgili yapılan bir eylemdi. Netice itibariyle dün sonlanmış olmasından duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum."

Bakan açlık grevleri bittiği için memnun | www.mynet.com/video

-"AİLEYLE GÖRÜŞMEDE BİR SORUN YOK"

Bakan Ergin, İmralı Cezaevi'nde Abdullah Öcalan'la açlık grevi gündemiyle ilgili birkaç defa görüşüldüğüne yönelik bilgilerin hatırlatılması üzerine, aile mensuplarının Öcalan'ı ziyaretiyle ilgili herhangi bir sorunun olmadığını ifade ederek, İmralı Cezaevi'nde bulunan 6 kişinin aile mensuplarının, kendilerine tanınmış olan yasadan kaynaklı haklarını kullandıklarını kaydetti. Ergin, "Bunlarla ilgili herhangi bir engelleme söz konusu değildir. Yalnız Öcalan'ın avukatlarına ilişkin bir süredir uygulanan bir durum vardı. Onunla ilgili sıkıntı var. Onun dışında cezaevi koşullarıyla ilgili olarak İstanbul Silivri'dekiler hangi şartlardan istifade ediyorlarsa, Ankara Sincan F tipindekiler hangi şartlardan yararlanıyorlarsa, İmralı'da da aynı şartlar geçerli" diye konuştu. Öcalan'ın avukatlarıyla görüşüp görüşemeyeceğine ilişkin ise Ergin, bunun önümüzdeki süreçte görüleceğini kaydetti.

-DENİZ FENERİ SAVCILARI DAVASI: "GEREKÇEYİ GÖRMEDEN YORUM YAPMAK DOĞRU DEĞİL"

Ergin, bir gazetecinin Deniz Feneri soruşturmasını yürütürken görevden el çektirilen 3 savcının Yargıtay'daki davada beraat ettiğinin ve HSYK'da bu savcılar hakkında yürütülen disiplin soruşturmasına ilişkin sürecin sorulması üzerine "Balyoz Davası karara çıktıktan sonra da benzer sorular soruldu aynı şeyi söyledim, gerekçeli kararı görmeden, yorum yapmak, tahlil yapmak bu her zaman doğruya götürmez. Bu davayla ilgili olarak da gerekçeli karar ortaya çıksın, onun üzerinden değerlendirme yaparız, cevapsız hiçbir soru kalmaz" dedi.

[

****](http://sayyac.mynet.com/tiklama/380?tags=marcamarcahabertextlink&url=http%3A%2F%2Fwww.marcamarca.com.tr%2F%3Fref%3Dmynettxt&autoplay=1)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler