HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İnci Pastanesi yeniden açılıyor

Beyoğlu'nun simgesel yapılarından İnci Pastanesi 2 ay aradan sonra 14 Şubat Sevgililer Günü'nde yeni yerinde kapılarını açıyor.

İnci Pastanesi yeniden açılıyor

Büyük Kulüp binası olarak da bilinen tarihi Cercle D’orient binasında 68 yıl hizmet veren veren İnci Pastanesi’nin yeni adresi artık Beyoğlu Mis Sokak, No:18/A. oldu.

ARALIK AYINDA KAPANMIŞTI

12 Aralık 1944 yılında Lucas Zigoridis tarafından kurulan İnci Pastanesi, 69. yılını kutlamasına günler kala 7 Aralık 2012 tarihinde kapandı. Tarihi binayı Emekli Sandığı’ndan kiralayan Emek İnşaat ve İşletme A.Ş’nin restorasyon projesi nedeniyle önce Emek Sineması, ardından diğer mekanlar tek tek boşaltılmıştı. Binada kalarak sonuna kadar hukuk mücadelesini yürüten İnci Pastanesi’ne ilk kötü haber 2010 yılında İstanbul 8. Sulh Hukuk Mahkemesi’nden geldi. Mahkeme pastanenin tahliyesine karar verdi.

Yeni pastane diğerinden daha geniş bir alan sahip. 150 metrekarelik pastanenin alt katı imalathane olarak tasarlandı. Yeni mekandaki masa sayısı da daha fazla olacak. Tüm mobilyalar tahliye sırasında kırılıp döküldüğü için bütün eşyalar yeniden alındı. Tarihi pastanedeki dolap ve tezgahın aynısını yaptırmak yaklaşık 60 bin liraya maloldu.

69. yılına mecburen kapalı olarak giren İnci Pastanesi 70. yılını da yeni binasında kutlayacak. Pastanenin işletmecisi Musa Ateş, pastaneyi Sevgililer Günü’nde açacaklarını ama asıl resmi açılışı 70. yıldönümünde yani 12 Aralık 2013’te yapacağını söylüyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler