HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İnfaz Koruma Memuru alımına yeni düzenleme geldi. İşte İKM alımındaki yeni düzenlemeler...

İnfaz Koruma Memuru alımına yeni düzenleme getirildi. İKM alımındaki yeni düzenlemeler merak ediliyor. Adalet Bakanlığı 657'e tabi memur statüsündeki İnfaz Koruma Memuru alımlarında yeni düzenleme yaptı. Yeni düzenleme ile İKM alımlarında sözlü sınavlara daha fazla aday alınacak. İşte detaylar...

İnfaz Koruma Memuru alımına yeni düzenleme geldi. İşte İKM alımındaki yeni düzenlemeler...

İnfaz Koruma Memuru alımına yeni düzenleme getirildi. Adalet Bakanlığı 657'e tabi memur statüsündeki İnfaz Koruma Memuru alımlarında yeni düzenleme yaptı. Yeni düzenleme ile İKM alımlarında sözlü sınavlara daha fazla aday alınacak.

İKM YENİ DÜZENLEME

İnfaz Koruma Memuru alımına yeni düzenleme ile 10 katı aday sözlü sınava alınacak. Boy ve kilo şartı aranan infaz koruma memuru alımında, ilan edilen kadro sayısının beş katı aday içerisinden boy ve kilo şartını taşıyanlar sözlü sınava alınıyordu. Erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm'den kısa boylu olmamak şartı ile birlikte boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13'ten fazla, 17'den az olmaması gerekiyor.

Resmi Gazete

Sayı : 30201

YÖNETMELİK

Adalet Bakanlığından:

ADALET BAKANLIĞI MEMUR SINAV, ATAMA VE NAKİL YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 - 10/7/2003 tarihli ve 25164 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 14 üncü maddesinin birinci fıkrasına "şoför" ibaresinden sonra gelmek üzere, ikinci fıkrasına ise "mübaşir" ibaresinden sonra gelmek üzere, ",infaz ve koruma memuru" ibaresi eklenmiş ve aynı maddenin dördüncü fıkrasında yer alan "beş" ibaresi "on" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 - Bu Yönetmelik hükümlerini Adalet Bakanı yürütür.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler