HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İngiliz kızın bisikletle Nepal yolculuğu

Londra'dan bisikletle 2 ay önce yola çıkan baba kız, Kastamonu'nun Hanönü ilçesine ulaştı - Baba Parks, yolculuğunu Trabzon'da sonlandırarak İngiltere'ye geri dönecek, kızı ise Nepal'e kadar yolculuğuna tek başına devam edecek

İngiltere'nin başkenti Londra'dan yaklaşık 2 ay önce Nepal yolculuğu için bisikletleriyle yola çıkan Nick Parks (58) ve Tara Parks (24), Kastamonu'nun Hanönü ilçesine ulaştı.

İngiltere'de öğretmen Nick Parks, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızı Tara ile birlikte 3 Nisan'da Nepal'e gitmek üzere bisikletleriyle yola çıktıklarını söyledi.

Yolculukları boyunca Hollanda, Almanya, Slovakya, Macaristan, Hırvatistan, Bosna Hersek, Makedonya ve Yunanistan gibi çok sayıda ülkeyi geçerek Türkiye'ye ulaştıklarını belirten Parks, 4 bin 800 kilometre yol katettiklerini anlattı.

Sinop, Samsun, Ordu ve Trabzon'a kadar kızı ile yol alacaklarını ifade eden Nick Parks, kendisinin Trabzon'da kalacağını, oradan uçakla İngiltere’ye döneceğini ancak kızının Nepal'e kadar yalnız başına gideceğini kaydetti.

Londra'da bir şirkette sekreter olarak çalıştığını belirten Tara Parks ise Trabzon'da babasını bıraktıktan sonra Gürcistan, Azerbaycan, Özbekistan, Tacikistan, Kırgızistan, Çin ve Hindistan'dan sonra Nepal'e kadar toplam 12 bin kilometre pedal çevireceğini söyledi.

Hayalinin bisikletle Nepal'e kadar gitmek olduğunu vurgulayan Tara Parks, Türk insanının çok cana yakın ve misafirperver olduğunu kaydetti.

Hanönü ilçesinde mola veren baba kız alışveriş yapıp dinlendikten sonra pedal çevirmeye devam etti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler