HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İnkılap Vapuru’nun geleceğine Yalovalılar karar verecek

Yalova Belediye Meclisi’nde İnkılap Vapuru’nun 30 yıla kadar kiralanması, bunun için de bir ihale şartnamesi oluşturulması yönünde görüş birliğine varıldı.

İnkılap Vapuru’nun geleceğine Yalovalılar karar verecek

İnkılap Vapuru’nun ne olarak kullanılacağına ise hazırlanan projeler arasından yapılacak oylamayla Yalova halkı karar verecek.

Yalova Belediye Meclisi Ağustos ayı 4’üncü birleşimi, Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının gündemi ise Yalova'da yıllardır tartışmalara neden olan İnkilap Vapuru oldu. İki dönem önceki Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu tarafından 2009 yılında Yalova’ya getirildikten sonra belediye şirketi olan Yabeltaş A.Ş. tarafından kiraya verilen tarihi vapurun kira sözleşmesi şirketin maddi sıkıntıları nedeniyle iptal edildi. Ardından eski Belediye Başkanı Yakup Koçal, İnkılap Vapuru’nun restorasyonu için ihaleye çıktı. Düzenlenen ilk 2 ihaleye katılım olmazken 3’üncü ihaleyi kazanan bir firma gemide çalışmalara başladı.

İHALE İPTAL EDİLDİ

Ancak, Atalaylar Turizm adlı firmanın vapur üzerinde yaptığı çalışmalar sırasında büyük tartışmalar yaşandı. Vapurun aslının bozulduğunu ve kaçak olarak vapurun üzerine katlar çıkarıldığını iddia ederek suç duyurusunda bulunuldu. Eski belediye yönetimi ise üzerine kat çıkılan vapurun inşaatına mühür vurdu. Daha sonraki süreçte ise Yalova Belediye Meclisi Encümeni Atalaylar Turizm firmasının ihalesini iptal etti. Atalaylar Turizm, konuyu yargıya taşıdı. Mahkeme sonucunda Yalova Belediyesi haklı görüldü. Süreç sonucunda artık Yalova Belediyesi vapurla ilgili tasarrufunu kullanmaya hak kazandı.

YENİDEN İHALE ŞARTNAMESİ HAZIRLANACAK

3 yıldan beri ihale edilmesi konusu bekleyen İnkilap Vapuru, mecliste hararetli tartışmalara neden olurken, geçmişe yönelik tartışmalar de yaşandı. Ak Parti grubu, başkanlığın 30 yıla kadar ihale yetkisinin bulunduğunu dile getirerek belediye başkanının bu hakkını kullanmasının yerinde olacağı söyledi. CHP grubu da aynı görüşte olduğunu açıkladı. İnkılap Vapuru'nun ihalesinde öne çıkan fikir de işletmeye talip olacak firmaların öncelikle projelerini sunmaları oldu. Hazırlanan projelerin ise halka sorularak belirlenmesi fikri mecliste uygun görüldü. Süreçte İnkılap Vapuru için ihale şartnamesi hazırlanacak ve son kez konu meclise gelecek.

Meclis şartnameyi onaylarsa ihaleye giren firmaların hazırladıkları projeler halka sorulacak. Vatandaşlardan en çok oyu alan proje İnkılap’ta gerçekleştirilecek.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler