HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İnsanlık ayıbına utandıran açıklama: 'Kendi istedi'

Afyonkarahisar'dan ajanslara düşen bu fotoğraf tepkilere yol açtı.

İnsanlık ayıbına utandıran açıklama: 'Kendi istedi'

Yolu kapatmak için emniyet şeridinin bir ucu çöp bidonuna diğer ucu seyyar duba yerine taşeron firma işçisine bağlandı. Gariban işçi dondurucu soğukta direk gibi bekledi, utandıran görüntüye açıklama yapan Belediye Başkanı ise 'Kendi istedi, siz abarttınız' diye konuştu.

Kentte 2 gün aralıksız devam eden yoğun kar yağışının ardından başlatılan kar temizleme çalışmalarında ilginç görüntüler ortaya çıktı. Temizlik çalışmalarında görevli belediyenin yüklenici firma çalışanı, Ordu Bulvarı’nın bir yönünü trafiğe kapatmak için emniyet şeridi çekerken objektiflere ilginç kareler yansıdı. Şeridin bir ucu çöp tenekesine bağlandı ancak diğer ucu için bağlanacak yer bulunamadı. Bunun üzerine şeridin ucu işçinin koluna bağlandı. İşçi bu şekilde yolun ortasına geçip temizlik çalışması süresince bekledi..

'BELEDİYE BAŞKANI: KENDİ İSTEDİ'

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kar temizleme çalışması yapılırken bir işçinin güve nlik şeridi koluna bağlı olarak görüldüğü fotoğrafın internet medyası ve sosyal paylaşım sitelerinde eleştirilmesine ilişkin, "Belediyemizin herhangi bir yetkilisinin talimatı olmaksızın bir temizlik işçimiz tamamen o andaki kendi kararıyla şeridi koluna bağlamıştır ve kendi beyanına göre bu iş en fazla 5 dakika sürmüştür" dedi.

Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, afyonkarahisar'da belki de son 10-20 yılın en yoğun kar yağışlı senesinin yaşandığını söyledi.

Yılbaşından hemen sonra iki gün üst üste yağan karın kalınlığının 40 santimetreyi geçmediğini ancak meteorolojik verilere göre şu anda bu miktarın 53 santimetre olduğunu vurgulayan Çoban, Temizlik İşleri ile Fen İşleri Müdürlükleri ekiplerinin bu konuda sahada yoğun bir çalışma yürüttüğünü anlattı.

Bu sırada çekilen bir fotoğrafın internet medyası ve sosyal paylaşım sitelerinde kendileri bakımından olumsuz haberlere konu edildiğini dile getiren Çoban, şöyle konuştu:

HABER SİTELERİ ABARTTI

"Bu haber özellikle bir Afyonkarahisarlı olarak, aynı zamanda istihdam sağlayan bir kurumun başı olarak beni çok üzmüştür. Maalesef özellikle büyük gazetelerimizin haber sitelerinde olay öylesine abartılmıştır ki hakkaniyetten uzak, adaletten uzak, tamamen gerçeğe aykırı ve iftira niteliği taşıyan bir haber verilmiştir.

İŞÇİNİN KENDİ KARARI, BELEDİYENİN HABERİ YOK

Bugün şehir merkezimizde Temizlik İşlerine bağlı ekiplerimiz yani taşeron işçilerle beraber yapılan çalışmalarda, belediyemizin herhangi bir yetkilisinin talimatı olmaksızın bir temizlik işçimiz tamamen o andaki kendi kararıyla şeridi koluna bağlamıştır ve kendi beyanına göre bu iş en fazla 5 dakika sürmüştür. Kaldı ki saatlerce bir işçinin orada bekletilmesi asla söz konusu olamaz."

Çoban, karla mücadele çalışmalarında, şerit çektikten sonra çalışmalar bitinceye kadar trafikle ilgili olumsuz bir duruma anında müdahale edebilmek için bir görevliyi bu alanda beklettikleri bilgisini verdi.

İŞÇİ "ELLERİM ÜŞÜMESİN DİYE YAPTIM" CEVABINI VERDİ

Söz konusu işçi Ali Karakazım'ın da itfaiye aracının geçişinden sonra şeridi tekrar bağlayıp çıkarmamak amacıyla fotoğraftaki gibi davrandığını aktaran Çoban, "Sorduğumuz zaman, 'Ellerim üşümesin diye böyle bir şey yaptım' gibi bir cevap vermiş. Haberlerde belirtildiği gibi 'insanlık ayıbı', 'saatlerce direk gibi beklettiler', bunlar tamamen yalandır, iftiradır. Bu yalan haberi yapanları, iftira edenleri kınıyorum" ifadesini kullandı.

Karakazım ise şeridin kolunda saatlerce kaldığı iddiasının doğru olmadığını belirtti.

(AA)

En Çok Aranan Haberler