HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Instagram hackleme: İşte bilmeniz gerekenler

Instagram hackleme birçok nedenden ötürü tüm zamanların en popüler arama konusu. Bazıları sevdiği insanları araştırmak bazıları da sadece kızdırmak için Instagram hesabı hackleme konusunu aratıyorlar. Bununla ilgili birkaç ipucu vereceğiz ancak elbette hackleme ile ilgili değil, Instagram hesabınızı korumayla ilgili. İşte Instagram hackleme ile ilgili bilinmesi gerekenler.

Instagram hackleme: İşte bilmeniz gerekenler

Sosyal medya hesabı hackleme, neredeyse tüm zamanların en popüler arama konusu oldu. Instagram hesabı hackleme de bunlardan bir tanesi. Eğer aşırı kıskanç bir sevdiğiniz var veya sadece Instagram hesabınızı, sosyal medya hesabınızı güvende tutmak için yapılması gereken bazı ince adımları sizler için sıraladık.


Instagram hackleme meselesine en çok neden olan etkenlerden bir tanesi, kamuya açık şifresiz kablosuz ağlarına bağlanmak. Aslında halka açık şifresiz kablosuz ağlarına bağlanmak pek bir sorun teşkil etmiyor ancak hackerlar, bazı tekniklerle bilgilerinizi 'keylogger' kullanarak çalabilir. Aslında tahmin etme ve keylogger teknikleri, Instagram hackleme yöntemi için en popüler yöntemlerin başında.

INSTAGRAM HESABI HACKLEME OLAYLARINA KARŞI NASIL KORUNABİLİR?

Bilindik yöntemlere göz atarsak toplam 80'in üzerinde popüler, başarılı ve kolay yöntemleri var. Bir hackleme yöntemi ne kadar popüler olursa, ona karşı önlem almak da bir o kadar kolaylaşabiliyor. İşte Instagram hesabınızı hackleme olaylarına karşı önlem alabilmek adına bazı detaylar:

- Sanal mağazalarda (App Store, Windows Store, Google Play Store v.s) bulunamayan uygulamalar, kendi internet sitelerinden indirilebilir olabilir. Bu konuyla ilgili en somut örnek ise yakın zaman içerisinde piyasaya sürülmüş; popülerleşen Super Mario gibi ve Pokemon Go gibi oyunlar... Bu oyunlar cihazlarınız veya sosyal medya hesaplarınız için herhangi bir sorun teşkil etmiyor fakat bu oyunların klonları indirilebilir adreslerden bolca bulunuyor. Klon oyun uygulamaları içerisinde truva atı, keylogger gibi zararlı yazılımlar bulundurabilir.

-Sanal mağaza bile olsa, Instagram ve diğer sosyal medya hesaplarını hackleyebilecek birçok kurtçuk bulunuyor. Bu kurtçuklar daha çok birer 'antivirüs' adıyla mağazada bulunur ve cihazınızın birçok uygulamasına erişebiliyor. Sosyal medya hesaplarınız dahil..

.
-VPN programları aslında cihazlarınıza virüs saçıyor. VPN programları da Instagram hesabınızın hacklenmesine yol açabilir. Standart olarak bu tarz VPN'Ler oldukça pahalı çözümlerdir ve kurumsallardır. Dolayısıyla 'ücretsiz' olarak lanse edilen VPN'ler, mobil cihazlarınıza pekçok problem açabilir.
Instagram hesabınızı, hackleme olaylarına karşı korumak oldukça önem arz ediyor. Zira; siber suçların dönüşü artık oldukça zor ve hesabınızı ele geçiren kişiler birçok sahteciliği sizin Instagram hesabınızdan yapabilir ve bu durum epey ciddi sorunlar açabilir.

INSTAGRAM HESABI HACKLEME PROGRAMLARIYLA HACKLENEBİLİR Mİ?

Sakın denemeyin... PC'lerinizden yaptığınız her bir işlem, PC'lerinizin donanımı tarafından karşı tarafa gönderilebiliyor. Aslında internetten yaptığınız her şey; alışverişler, oynadığınız oyunlar, dolandığınız internet siteleri teker teker çeşitli yerlere raporlanabiliyor. Dolayısıyla böyle bir işleme kalkışmanız durumunda minimum 4 sene hapis cezası ve yüklü miktarda para cezası bulunuyor. 'Karşımdaki insan hackleme programıyla hesabımı çalabilir mi?" diye soruyorsanız bu tarz programların ele ayağı düşme durumu çok düşük. Hackleme araçları çok büyük örgütler tarafından kullanılıyor ve bu yöntemlerin açığa çıkması demek, onların yakayı ele vermesi demek. İnternette bulabileceğiniz hackleme programları da zaten tamamen tuzak truva atlarından oluşuyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler