HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İnternetten tanıştıkları ev hanımlarına fuhuş yaptırmışlar

Konya'da, ev hanımlarıyla internet üzerinden tanışıp fuhuş yapmalarına aracılık ettiği öne sürülen 9 kişi adliyeye sevk edildi.

Para yetiştiremedikleri için bu yolu seçtikleri iddia edilen ev hanımlarının telefonda müşterilerine "Günümüz var" şifresi kullandığı öğrenildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, bir gurubun farklı illerden internet üzerinden tanıştıkları kadınlara fuhuş yapması için aracılık ettiği istihbaratını aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatan ahlak polisi, yaklaşık 5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından geçen salı günü şafak vakti tespit ettiği adreslere operasyon düzenledi. Antalya ve Denizli'den gelen 13 ev hanımına fuhuş yapmasına aracılık yaptığı iddia edilen 10 kişi gözaltına alındı.

"GÜNÜMÜZ VAR" ŞİFRESİYLE FUHUŞ

Operasyon kapsamında gözaltına alınan M.M. (53) ve eşi K.G. (57)'nin oğlu olduğu öğrenilen F.G. (24), polis tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Gönüllü olarak fuhuş yaptıkları öğrenilen ev hanımlarının para yetiştiremedikleri için bu yolu seçtikleri iddia edildi. Ayrıca kadınların telefonda buldukları müşterilere "Günümüz var" şifresi kullandıkları öne sürüldü.

BABA- ANNE- OĞUL; AİLECEK FUHUŞ ŞEBEKESİ

Operasyonda şebekenin liderliğini yaptığı ileri sürülen M.M. kadın yardımcısı 51 yaşındaki A.G., A.G’nin eşi 57 yaşındaki K.G. ve oğlu 24 yaşındaki F.G.’nin de aralarında bulunduğu 3’ü kadın 10 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 13 mağdur kadının ifadesine başvuruldu. Şebekenin, çoğunluğu işsiz ve paraya ihtiyacı olan kadınları "Fuhuşta çok iyi para var. İyi para kazanırsınız" diyerek müşteri bulup randevu evlerinde fuhuş yaptırdığı ileri sürüldü. Şebeke liderinin kadın yardımcısı A.G.’nin, kadınlara müşteri bulup randevu evi ayarladığı, eşi K.G.’nin de randevu evi önünde polis baskını ihtimaline karşın gözetmenlik yaptığı iddia edildi. Şebekenin ayrıca müşterilerle şifreli konuşmadıkları açık açık telefonda fuhuş için pazarlık yaptıkları ileri sürüldü.

SABAH 08.00, AKŞAM 17.00 MESAİLİ FUHUŞ

İfadesine başvurulan 13 mağdur kadından 7’sinin evli ve çocuklu olduğu belirtildi. Şebekenin evli kadınları ’08.00-17.00’ mesaisine göre 70 ila 100 liraya çalıştırdığı ileri sürüldü. Evli kadınların, gündüzleri fuhuş yapıp, akşam eşleri eve gelmeden evlerine gittikleri belirtildi.

ŞÜPHELİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Gözaltına alınan 10 şüpheliden şebekenin liderinin kadın yardımcısı A.G.’nin oğlu F.G., polisteki ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla serbest bırakıldı. Sorgusu tamamlanan 3’ü kadın 9 kişi de bugün adliyeye sevk edildi.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler