HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2000 yılı sonrası emekliler merakla intibak zammı davasını bekliyor

2000 yılı sonrasında emekli olanların merakla bekledikleri intibak zammı davası 29 Haziran'da görülecek. İntibak zammı davasından beklenen sonuç çıkarsa maaşlarda 50 ila 355 TL arası artış olacak.

2000 yılı sonrası emekliler merakla intibak zammı davasını bekliyor

Vatandaşlar intibak zammı konusunda 29 Nisan'da görülen davadan oldukça umutluydu ancak beklenen olmadı. İntibak zammı davası ileri bir tarihe ertelendi. Şimdi intibak zammı için 29 Haziran'da görülecek mahkeme bekleniyor. 2000 yılından önce emekli olanlara verilen intibak zammının ardından 2000 yılı sonrasında emekli olanlarda oldukça umutlandı ancak beklenen karar bir türlü çıkmadı. İntibak zammı konusunun görüldüğü mahkemenin ertelenmesinde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) avukatlarının ekstra süre istemesi etkili oldu.

Davayı açan emekli Hamdi Öz, duruşma sonrası açıklamalarda bulundu. Hamdi Öz, "Onlara süre verdi ama benim de 'bilirkişi' itirazımı kabul etti. Davacının yeni bilirkişi incelemesi hususunun kurum tarafından beyanda bulunduktan sonra karar altına alınmasına karar verilmiştir, denildi. 3 hafta sonra yeni bilirkişi atanacak ve bu davada 4.bilirkişi olacak." dedi.

Öz ayrıca "Rapor aleyhimize çıktı ama ben adaletin er geç yerini bulacağına inanıyorum. Mahkeme aleyhimize karar verirse, itiraz edeceğim" ifadelerini kullandı.

İNTİBAK ZAMMI HERKESİ KAPSAYACAK

İşçi, Memur ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği tarafından açılan intibak zammı davasında karar 29 Haziran'da verilecek. Eğer davadan olumlu karar çıkarsa 2000 yılı sonrasında emekli olanlara intibak zammı kapısı açılacak. Bu emeklilere yapılacak zam tıpkı 2000'den önce emekli olanlarda olduğu gşbş 50 ile 355 lira arasında olacak.

İntibak zammı davasından olumlu sonuç çıkarsa; düşük maaş alan emeklilerin maaşı düzeltilecek, aynı şartlarda çalışıp farklı tarihlerde emekli olanlar arasındaki maaş farkı kalkacak, kurumlar arasında oluşan maaş uçurumları kapatılacak, emeklilerin maaşında 50 ile 355 lira arasında artış yaşanacak.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler