HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

iOS 11 güncellemesi ne zaman yayımlanacak? iOS 11 özellikleri

iOS 11, bu gece WWDC 2017 etkinliğinde tanıtıldı. iOS 11, yeni nesil iPad Pro'lardan sonra eylül ayının sonlarından itibaren iPhone cihazlarınıza güncellenecek. Yeni nesil iPhone'larda çıkışıyla birlikte kullanılacak ve mevcut iPhone'lara da bahar döneminde yayınlanması beklenen iOS 11'in tüm özelliklerini ve diğer detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

iOS 11 güncellemesi ne zaman yayımlanacak? iOS 11 özellikleri

iOS 11 bu geceki WWDC 2017 etkinliğinde tanıtıldı. iOS 11'in ilk başta SDK'leri lansmanda tanıtıldı ve ardından ürünlerle birlikte yeni özellikleri anlatıldı. Yeni nesil Apple mobil cihazlarıyla piyasaya sürülecek olan iOS 11 çıkış tarihi ise önümüzdeki bahar döneminde kullanıcılar ile buluşacağı açıklandı. Önümüzdeki haftalarda ise yayınlanan SDK'larla beraber beta süreci başlıyor.

İOS 11'İN EN ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİNDEN BİR TANESİ: iMESSAGE

Tanıtım esnasında, iOS 11'in en çok önemli özelliklerinden bir tanesinin iMessage olduğuna değinildi. iMessage'taki sticker'lar, emojiler ve altyapısı tamamen yenileniyor ve kullanışlılık açısından yeni bir döneme girecek. Bununla birlikte iMessage uygulamasıyla beraber, artık Apple Pay'in de iki uygulama arasında işbirliği içerisinde çalışacağı da söylendi. Yani, kullanıcılar birbirilerine Apple Pay teknolojisiyle, iMessage aracılığı ile para gönderebilecekler.

İOS 11 İLE SİRİ'DE NELER DEĞİŞİYOR?

iOS 11'in en merakla beklenen özelliklerindne bir tanesi de; Siri'nin güncellenen hali. Apple, Siri'yi, her iOS güncellemesiyle beraber Siri'de de yoğun değişiklikler uygular ve son 3 versiyonda Siri, inanılmaz yol aldı. Siri, Apple News'de dolaşırken kullanıcıya ortaya çıkan yeni bir haberi de önerecek. Sanal asistandan bekleneni verecek olan Siri artık kullanıcının hayatının büyük bir bölümünde yardımcı olacak.
İngilizce, Çince, Fransızca, Almanca, İtalya ve İspanyolca gibi birçok dil çevirecek olan Siri, ilerleyen zaman içerisinde geliştiricilerin de katkısıyla daha fazla dil yeteneğine kavuşacak.

iOS 11'E SÜRÜŞ ÖZELLİĞİ

ABD'de, geçmiş dönemde sık sık akıllı telefonların sürüş esnasında, sürücüyü fazlasıyla engellediği ve kafasını karıştırdığı tartışılıyordu. Üstelik ülkede akıllı telefonlardaki 'tek el ile kullanma" özelliklerinin de sonlandırılacağı belirtiliyordu. Apple, iOS 11 için buna yönelik bir özellik ekledi: "Sürüş esnasında rahatsız etme"
''Sürüş Sırasında Rahatsız Etme'' özelliği ile trafikte araç kullanırken artık dikkat dağıtıp kazaya davetiye çıkaracak unsurlar ortadan kalmış olacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler