HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

iOS 11 pil sorunu: Güncellemenin ardından pil sorunu nasıl çözülür?

Apple'ın iOS 11 güncellemesi 19 Eylül gecesinde kullanıcılara sunuldu. Güncelleme tam olarak 1,9GB boyutunda olmasıyla zaten çok fazla yenilik barındırdığını gösteriyor. Fakat bazı iPhone kullanıcıları açısından iOS 11 güncellemesi ile birlikte pil sorunu gözlemleniyor. Yayımlanmasıyla ortaya çıkan iOS 11 güncellemesi, beraberinde pil sorunu mu getirdi? iOS 11 pil sorunu nasıl çözülür? iOS 11 güncellemesi hakkında her şey!

iOS 11 pil sorunu: Güncellemenin ardından pil sorunu nasıl çözülür?

iOS 11 gece saatlerinde iOS kullanıcılarına sunuldu ve görünüşe göre şimdiye kadar belleği en şişik olan iOS güncellemesi oldu. Yama güncellemeleri ve diğer paketler hesaba katılmadığında sadece 1,9 GB dosya belleği ile sunuldu. Bu dosya belleğinin büyük bir bütünü, Siri'ye gelen güncellemeler ve daha önce Vault7 sızıntılarıyla ilgili ortaya çıkan güvenlik problemlerini gidermesiyle oluşuyor. Tasarım açısından iOS 11 güncellemesi ile bazı farklılıklar var fakat radikal bir değişiklikten söz edilemez.

Kullanıcılar, iOS 11 güncellemesini deneyimledikçe, iOS 11 ile birlikte bir pil sorunu olduğu ortaya çıktı. Özellikle iPhone 6S ve iPhone 6 varyasyonlarında görülen pil sorunu, 25% kalan pil şarj durumu, azalmasına rağmen yüzdelik kısımı düşmüyor ve iPhone modelleri ani kapanmalar yaşıyor. Bir diğer taraftan elbette standart bir iOS güncelleme sorunu: aşırı pil tüketimi.

iOS 11 PİL SORUNU NASIL ÇÖZÜLÜR? ÖZELLİKİE iPHONE 6S ve iPHONE 6'DA GÖRÜLÜYOR

Güncelleme ile birlikte gelen genel problemlerin en yaygını: Güncellemenin ardından cihazların yaşadığı şarj sıkıntısı. Bununla ilgili 'günahkar' olarak sayabileceğimiz çok fazla etken var. Özellikle güncelleme esnasında üreticilerin sunduğu 'güncelleme direktifleri' kullanıcılar tarafından detaylıca okunmuyor. Güncelleme esnasında 'iOS 11 güncellemesi esnasında 50%'den fazla şarj bulunması istenir. iOS 11 pil sorununu ortaya çıkaran en önemli sorunlardan bir tanesi de, cihazı şarja bağlamadan güncelleme yapılması. Güncelleme esnasında işlemci performansını, Wi-Fi performansını, sadece cihazın pil kapasitesine terk etmek, onu ölüme terk etmek ile eşdeğer durumda. iOS 11 ile pil sorunu yaşayan kullanıcılar, muhtemelen güncelleme esnasında cihazın şarjını bağlamadılar ve sorun yaşanıyor.

iOS 11 ile yaşanan aşırı pil tüketimi sorunu incelendiğinde kısmen doğal bir durum. Güncelleme ile birlikte cihazınızdaki tüm resmi uygulamalar altyapısı ile birlikte güncelleniyor ve aslında iOS 11 güncellemesinin ardından cihazlarınız karşıdan dosya indirmeye devam edebiliyor. Sonuç olarak pilinizin tamamen tükenmesini beklemeden, iPhone'ları tamamen kapatarak şarj cihazını bağlamak ve şarjın yaklaşık %95-96 doluluğa ulaşmasıyla birlikte cihazınızı açabilirsiniz.

Öncelikli olarak, optimizasyon sorunu yaşatabilecek VPN eklentilerini, App Store'dan değil, kendi resmi sitelerinden indirdiğiniz akıllı bileklik uygulamaları, barkod okuyucu uygulamalarını ve rütin olarak güncelleme sağlamayan uygulamaları, iOS 11 için yayımlanacak bir sonraki patch'e kadar silmeniz, sorunu büyük oranda çözümleyecektir.

iOS 11'in güncelleme performansı gerçekten çok yüksek. iOS 11 ile birlikte iPhone ve iPad'lerin tüm bit mimarisi gelişti ve artık iOS 11 ile birlikte cihazlar 32bit mimarili uygulamaları kullanamayacaklar. Dolayısıyla böylesi problemli ve değişiklikler sağlayan bir işletim sistemini yüklerken, şarj cihazınının bağlı olmaması çok büyük pil ve performans sorunlarını etkileyecektir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler