HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

iPhone 8 ne zaman tanıtılacak belli oldu! İşte Apple'ın yeni iPhone'ları tanıtacağı tarih

iPhone 8 bu senenin en çok beklenen, merak edilen telefonu. iPhone'nun 10. yıldönümü için özel bir iPhone çıkaracağı belli olduktan sonra gözler Apple'a çevrildi. Aylardır iPhone 8 nasıl olacak, özellikleri ne olacak şeklinde birçok iddia ortaya atıldı. Son iddia ise iPhone 8'in ne zaman tanıtılacağı belli oldu şeklinde. Apple yeni telefonlarını ne zaman tanıtacak?

iPhone 8 ne zaman tanıtılacak belli oldu! İşte Apple'ın yeni iPhone'ları tanıtacağı tarih

iPhone 8 için geri sayım başladı. Her sene yeni telefonunu Eylül ayında tanıtan Apple'dan şu ana kadar bir açıklama gelmedi fakat ortaya atılan bir iddia yeni iPhone'ların tanıtım tarihinin belli olduğu şeklinde. Bir geliştirici tarafından geçtiğimiz aylarda HomePod'un yazılımı için gizlenmiş yeni iPhone'a ait tasarım ve birçok özelliğin ortaya çıkarılmasından sonra ABD'nin çok satan gazetelerinden birisi iPhone 8'in tanıtım tarihini açıkladı.

iPHONE 8 NE ZAMAN TANITILACAK?

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal'ın çeşitli kaynaklara dayandırdığı haberine göre Apple yeni iPhone'unu tanıtacağı etkinliği 12 Eylül'de düzenleyecek.

Şirketin etkinliğinde üç yeni ürününü tanıtması bekleniyor: Büyük ihtimalle OLED (Organic Light Emitting Diode/ Işık Yayan Organik Diyot) ekran ve üç boyutlu yüz tanıma teknolojisi içeren yeni bir akıllı telefon yani iPhone 8. Aynı zamanda bu etkinlikte iPhone 7S ve 7S Plus telefonlarının da tanıtılması bekleniyor.

Apple'dan henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Eylül ayının başlayacağı Cuma gününe az bir zaman kala henüz Apple'dan resmi davetiyeler de gelmiş değil.

Apple 2017'nin üçüncü çeyreğine dair açıkladığı bilançosunda bir önceki yılın aynı çeyreğine göre iPhone satışlarının yüzde 2 yükselerek 41 milyona çıktığını açıklamıştı.

Wall Street Journal'da haberinde yapılan bir tüketici anketinde ise katılımcılardan, önümüzdeki 90 gün içinde telefon almayı düşünenlerin yüzde 52'sinin iPhone almayı düşündüğü belirlendi.

İPHONE 8 KESİNLEŞEN ÖZELLİKLERİ

HomePod yazılımı içerisinde bilinen özelliklerinden biri iPhone 8'in OLED ekran olacağı idi. Bu yazılım içinde D22 kodu ile saklanmış cihazın iPhone 8 olduğu iddia edildi. D22 kodlu cihaz için yüz tarama sistemi, ekran çözünürlüğü ve kasa boyutu ile birlikte tam dizaynı ortaya çıkarıldı. Buna göre iPhone 8 ekranı, 2436*1125 çözünürlükte olması bekleniyor.

Parmak izi okuyucu: iPhone 8'de home tuşunun olmaması ile birlikte parmak izi okuyucu nerede olacak sorusu sıkça sorulmaya başlandı. Bu konu ile ilgili birçok söylenti çıktı. Bunlardan bir tanesi ise ekran üzerinde aynı yerde ama fiziksel olmayacağı idi ama sonradan ortaya öyle bir yapıyı yapmanın şimdilik mümkün olmadığı söylendi. Ekran üzerinde parmak izi okuyucu ile birçok sıkıntı yaşandığı için iptal edildi. İkincisi ve en kesin olan iddia ise güç tuşunun daha kalın yapılarak parmak izi tuşunun bunun üzerine eklenmesi. Parmak izi okuyucusu ile bir başka ama zayıf iddia ise arkada logonun altına yapılacağı şeklinde.

Bakır renk kasa: iPhone 8 fotoğrafı ise alışılagelmiş siyah ve beyaz renk seçeneklerinin yanına bir de bakır altın renk seçeneğinin geleceğini gösteriyor. Roze altın seçeneğinin güncellenmiş hali diyebileceğimiz turuncu ile altın arası bu yeni renk seçeneği oldukça şık gözüküyor. Bakır altın seçeneğinin iPhone 7S ve iPhone 7S Plus modellerine de gelip gelmeyeceği ise şimdilik bilinmiyor. Bu arada bazı yayınlanan videolarda iPhone 8 ve iPhone 7S ve 7S Plus kasalarında dikkat çeken kısım arka tarafların metal değil cam olduğu.

iPhone 8’den güçlü yüz tanımlama yetenekleri: Geliştirici Guilherme Rambo, Twitter hesabı üzerinden iPhone 8 modelinin yüz tanımlamayla neler sağlayabileceğini paylaştı. Buna göre iPhone 8 yüz tanımlamayla Apple Pay ödemeleri için yetkilendirme sağlayabilecek. Ayrıca Touch ID Teknolojisinde olduğu gibi birden fazla yüzün kaydedilmesi ve üçüncü parti uygulamalara erişim de yine bu yeni güvenlik katmanıyla mümkün hale gelecek.

iPhone 8 fonksiyon tuşu: iPhone 8'de home tuşu olacak olmayacak derken Apple cihazlar ile ilgili olarak söyledikleri genellikle doğru çıkan KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, ön panelde fonksiyon için bölge olacağını iddia etti.

Ming-Chi Kuo'ya göre 5.8 inçlik iPhone 8'in 5.15'lik bölümü dışında bu fonksiyon için bir alan olacağını söylüyor. Troughton-Smith, bu alanın detaylarını aşağıdaki çizimler ile açıkladı.

İPHONE 8 FİYATI NE OLACAK?

iPhone 8 önümüzdeki ay resmi olarak tanıtılacak. Bugüne kadar sızdırılan veriler ışığında telefonun 1000 dolar ila 1200 dolar arasında olması bekleniyor. Önceki fiyatlar ile karşılandığı zaman iPhone 8'in biraz tuzlu olduğu gözüküyor. Cihazın Türkiye satışı herhalde en düşük kapasiteli olanı en aşağı 5000 lirayı bulacak demektir. iPhone 8'in Türkiye'de satışının ise 2018'e sarkabileceği de bir diğer iddia.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler