HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Iraklı insan tacirlerinin evleri hırdavatçı dükkanını aratmadı

Edirne'de ve Balıkesir'de polis ekiplerince yapılan operasyonlarda, göçmen kaçakçılığı yaptığı tespit edilen 7 Irak uyruklu insan taciri yakalandı. Iraklı insan kaçakçılarının ikametlerinde yapılan aramada yakalanan malzemeler hırdavatçı dükkanını aratmadı.

Iraklı insan tacirlerinin evleri hırdavatçı dükkanını aratmadı

Edinilen bilgiye göre, Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri bir ihbar üzerine gittiği Kaleiçi semtinde Iraklı olduğu tespit edilen Mavlod Muhamed isimli şahsı kesici aletle yakaladı. Şüpheli şahsın ilk ifadesine göre, organizatörlük yaptığını belirttiği yine Iraklı şahıslar ile aralarında anlaşmazlıktan dolayı kavga çıktığını ve Serwan isimli arkadaşının Iraklı organizatörler tarafından öldürülmüş olabileceğini beyan ettiği öğrenildi.

Polis ekiplerince, soruşturmanın derinleştirilmesi ile birlikte merkeze bağlı Dilaverbey Mahallesi'nde bulunan bir apartman dairesine yapılan baskında, yasa dışı yollarla yurda giriş yaptıkları öğrenilen 4 Iraklı kaçak göçmen daha yakalandı. Mavlod Muhammed ile birlikte yakalanan diğer 4 Irak uyruklu kaçak göçmenin tamamlanan işlemlerinin ardından Edirne Valiliği Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezine teslim edildiği belirtildi.

Polis ekiplerince, yapılan araştırmalar neticesinde söz konusu adreste olduğu ancak kaçtıkları tespit edilen 5 yabancı uyruklu organizatör Edirne'de, 2 yabancı uyruklu organizatör de Balıkesir ilinde yakalanarak gözaltına alındı.

ORGANİZATÖRLERİN EVLERİ HIRDAVATÇI DÜKKANI GİBİ

Şüphelilere ait olduğu tespit edilen ikametlerde yapılan aramalarda, 1 adet dolu oksijen tüpü, oksijen ölçer barometre, 1 adet pürmüz ve oksijen tüpüne ait diğer aparatlar ile 1 adet havalı tüfek, 1 adet havalı tabanca, 3 adet demir kesme makası, 5 adet çekiç, 1 adet balta, 7 adet murç, 2 adet saç kesme makası, matkap ucu, çok sayıda tornavida, vida ve somun, 1 adet demir testeresi, 5 adet yedek testere ağzı, 18 adet asma kilit, kerpeten, pense, çeşitli takım anahtarları, 5 adet şarjlı tornavida çok sayıda yedek tornavida, ve şarj aletine ait yedek şarj cihazları, fener, şüphelilere ait çok sayıda telefon, 2 adet testere matkabı, çeşitli çap ve uzunlukta 3 adet bıçak, değişik isimlere düzenlenmiş yabancı uyruklu şahıslara ait belge ve pasaportların ele geçirildiği öğrenildi.

Olaya ilişkin cumhuriyet başsavcılığınca 7 Irak uyruklu organizatörün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, Edirne Kapalı Cezaevine konduğu belirtildi. (İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler