HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Irak'ta son durum: Altunköprü birkaç saatte geri alındı

Irak güçleri ile Peşmerge arasında Erbil-Kerkük karayolu üzerinde ağır silahların kullanıldığı şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Kerkük ile Erbil arasındaki Türkmen kasabası Altunköprü'de ordu birlikleri ve peşmerge güçlerinin çatışması peşmergenin kaçışıyla sona erdi. Bağdat yönetimi, kasabada kontrolün sağlandığını resmen açıkladı. AP'nin geçtiği fotoğraflarda, yaralı peşmergeler pikaplarla hastaneye taşınıyor.

Irak'ta son durum: Altunköprü birkaç saatte geri alındı

Irak güçlerinin top ateşiyle yaralanan Peşmergelerin olduğu, bazı araçların da yanmaya başladığı görüldü. Şiddetli çatışma üzerine, Erbil'den yola çıkan ağır silahlar taşıyan askeri konvoy, temas hattına doğru ilerleyişe geçti.

Başbakan İbadi, ordu birliklerine Erbil sınırının geçmemeleri için emir verdi. Peşmerge Irak ordusunun Erbil'e ilerleyişini durdurmak için Küçükzap Nehri üstündeki köprüyü havaya uçurdu.

REUTERS: IRAK GÜÇLERİ KERKÜK VİLAYETİNİN TÜMÜNDE KONTROLÜ SAĞLADI

Irak güçleri Kerkük vilayetinde Kürt peşmerge güçlerinin kontrolündeki son bölge olan Altınköprü'yü ele geçirmek için harekete geçti. Reuters haber ajansı, ordu birliklerinin 3 saat süren çatışmanın ardından bölgeyi kontrol altına aldıklarını bildirdi.

Irak ordusu ve Haşdi Şabi (Halk Seferberlik Güçleri) milisleri bu sabah Kerkük vilayetinde Kürt peşmerge güçlerinin kontrolündeki son bölge olan Altınköprü'yü ele geçirmek için harekete geçti.

Ordu birlikleri ve milis güçleriyle peşmerge arasında yoğun çatışmalar yaşandı.

Reuters haber ajansı 3 saat süren bir çatışmanın ardından Irak birliklerinin Altınköprü'yü ele geçirdiğini bildirdi.

Ajansa göre böylece Irak güçleri Kerkük vilayetinin tamamında kontrolü sağlamış oldu.

PEŞMERGEDEN PÜSKÜRTTÜK İDDİASI

Peşmerge adına yapılan açıklamada ise "Sabah 08.00'de Haşdi Şabi milisleri, Irak ordusuna verilen ABD yapımı silahlar ve İran topçu desteğiyle Peşmerge Güçleri’ne Pirde’de saldırdı" denildi. Açıklamada saldırıların püskürtüldüğü, 10'dan fazla Hummer ve Abrams Tank'ın imha edildiği iddia edildi, "Görünen o ki bu saldırıyla, Irak hükümetinin Kerkük İl sınırlarının sonuna kadar gelmesi amaçlanıyor" denildi.

TÜRKMEN CEPHESİ: PEŞMERGENİN ELİNDEN ALINDI

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salih ise twitter'dan yaptığı açıklamada "Türkmen Altunköprü, Irak ordusunun sayesinde başarı ile Peşmerge’nin elinden alındı. Orada bulunan Türkmenler rahatlarına kavuştular" diye yazdı. Salihi Altın Köprü'yü ziyaret ettiği, video görüntüsü paylaştı.


En Çok Aranan Haberler