HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Irak'tan gelen sülfür gazı Türkiye'ye yaklaşıyor!

Terör örgütü DAEŞ (IŞİD), Musul'da çevre felaketine sebep oldu. Teröristler kentin güneyinde bulunan El Misrak kükürt üretim tesisini ateşe verdi.

Musul'daki tesislerde ortaya çıkan zehirli gazın Türkiye sınırına kadar ulaştığı belirtiliyor.

NTV meteoroloji editörü, meteoroloji yüksek mühendisi Gökhan Abur, zehirli gazın Türkiye'yi etkileyip etkilemeyeceğine dair açıklamalarda bulundu.

Abur, 2003 yılında gerçekleşen benzeri olayda Haziran ayında olduğu için nem yoktu ve bölgede asit yağmurları gerçekleşemedi. Dolayısıyla canlılar üzerindeki etkisi yalnızca lokal zehirlenmelerle atlatıldı. Fakat bu sene öyle değil. Bu akşamdan itibaren bölgedeki bulutlanma artacak.

LODOS HAVAYI BİZE TAŞIYACAK

Yarın akşam sülfür güneydoğuya doğru esmeye başlayacak. Ancak sülfür dediğimiz hafif bir gaz olduğu için hızlı bir şekilde yükselmeye başlıyor. Yarın akşam saatlerinde rüzgar keşişlemeye doğru sönerken yerden yaklaşık 3 bin metre yukarısında 20 km hızla esmesini beklediğimiz lodos var. Yani lodos bu havayı bize doğru taşımaya başlayacak. SO2 hafif bir gaz olduğu için daha da yükselecek. 70-80 km hızla esmesini beklediğimiz lodos ise bunu olduğu gibi bize taşıyacak.

2 gün içerisinde meydana gelen rüzgar değişikliği haritada gözlemlenebiliyor

MARDİN VE ŞIRNAK ÇEVRESİNDE YAĞIŞ BEKLENİYOR

2003'ten farkımız şu; o zaman nem oranı oldukça düşük bir seviyedeydi ve yağış yoktu. Fakat özellikle yarın akşam saatlerinden itibaren rüzgar o bulutları bize getirmeye başladığı andan itibaren Mardin ve Şırnak çevresinde yağış başlayacak.

KEZZAP ASİTİ OLUŞTURACAK

Gece saatlerinde başlayacak yağış ortamdaki nemin artmasına neden olacak. Ortamdaki nem de su buharı. Su buharı da H2O. SO2 ile birleştiği zaman halk dilinde kezzap dediğimiz asiti oluşturacak. Hava koşulları bu şekilde devam ederse cuma ya da cumartesi günü bizim sınırlarımıza girmeye başlayacak. Yağmur damlacıkları da asitle yüklü olacak. Bizim için en tehlikeli olan da bitki örtüsünü yakması ve bölgedeki ağaçları büyük zarar verecek olması.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler