HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İş-Kur işçi alımına başladı, ÇAYKUR'a 3 bin 500 işçi alınacak

İş-Kur işçi alımına başladı. ÇAYKUR'un çeşitli illerde bulunan fabrikalarında çalışacak işçi arayan İş-Kur, işçi alımı sonucunda 3 bin 500 kişiyi istihdam edecek.

İş-Kur işçi alımına başladı, ÇAYKUR'a 3 bin 500 işçi alınacak

İş-kur işçi alımı haberi işçileri sevindirdi. İşçilerin dört gözle beklediği işçi alımı konusunda beklenen haber Rize İş-Kur İl Müdürü Hasan Kiraz'dan geldi. Hasan Kiraz, Çaykur bünyesinde Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerindeki fabrikalarda çalışacak 3 bin 500 işçi alımı için İş-kur işçi alımı başvuruların başladığını belirtti. Çaykur'un resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre işçi alımı başvuruları 15 Nisan Çarşamba günü başladı. Başvurular 24 Nisan Cuma günü sona eriyor.

İŞ KUR İL MÜDÜRÜ HASAN KİRAZ'IN AÇIKLAMASI

Rize İş-Kur İl Müdürü Hasan Kiraz, Çaykur bünyesinde Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerindeki fabrikalarda çalışacak 3 bin 500 işçi alımı için başvuruların alınmaya başladığını belirtti. Kiraz, "3 bin 500 işçinin 2 bin 370’i en az ilkokul mezunu erkek yaş çay yükleme ve boşaltma işçisi, 600’ü meslek ve teknik lise ile yüksek okul mezunu, 180’i mevsimlik Ziraat ve Orman Mühendisi, 350’si çay eksperi olacak. Alınacak işçilerin 2 bin 375’i Rize, 783’ü Trabzon, 276’sı Artvin ve 66’sı da Giresun’da görevlendirilecek" dedi. Başvuruların 10 gün süreceğini ifade eden Kiraz, "2 bin 370 yükleme ve boşaltma işçisi için 5 Mayıs tarihinde noter huzurunda kura çekimi yapılacak. Diğer işler için en az 60 ve üzeri KPSS puanı alanlar başvuracak. Başvuru sayısı aşılırsa kura çekimi yapılacak. İşçi müracaatları Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerindeki İş-Kur Müdürlüklerine yapılacak. O illerde ikametgahı bulunan kişiler başvuru yapabilecek" ifadelerini kullandı.

Kiraz, oluşabilecek başvuru yoğunluğunu göz önüne aldıklarını, bu amaçla Rize için geçerli olmak üzere merkez ile birlikte Ardeşen, Pazar ve İyidere ilçelerinde geçici başvuru noktaları oluşturduklarını sözlerine ekledi.

KUYRUKLAR OLUŞTU

İşçi alımı için mevsimlik işe girmek isteyenler Rize’de Türkiye İş Kurumu Müdürlüğü önünde gece yarısından itibaren uzun kuyruklar oluşturdu. İşe girmek isteyenler 2 bin 375’inin alınacağı Rize’de gece yarısından itibaren İş-kur İl Müdürlüğü önünde sıraya girdi. ÇAYKUR'un daha önce Rize, Artvin ve Trabzon'daki birimlerinde çalıştırılmak üzere İŞKUR üzerinden işçi alımı yapılacağının duyurulmasının ardından, iş başvurusu için gelen vatandaşlar, İŞKUR Rize İl Müdürlüğü önünde toplandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren kurumun önünde bekleyen vatandaşların başvuruları, 08.00'den itibaren 15'er kişilik gruplar halinde alınmaya başlandı.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama

Teşekkülümüz yaş çay fabrikalarında noksan bulunan işgücü ihtiyacının karşılanması için, 350 Meslek Yüksek Okulu Çay Eksperliği Bölümü mezunu, 135 Ziraat Mühendisi, 45 Orman ve Orman Endüstri Mühendisi, 418 Endüstri Meslek Lisesi Mezunu, 182 Meslek Yüksek Okulu Teknik Bölümler Mezunu ve 2370 en az ilköğretim mezunu olmak üzere toplam 3500 mevsimlik işçi işe alınacaktır.

İşe alınacak 3500 mevsimlik işçi Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illeri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri aracılığı ile işe alınacaktır.

İş başvuruları 15/04/2015 - 24/04/2015 tarihleri arası Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerince kabul edilmeye başlanmıştır.

Kamuoyuna duyurulur.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler