HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İSG başvurusu nasıl yapılır? Başvuru için son 2 gün

İSG başvurusu nasıl yapılır? İSG sınavına girecek adayların 27 Ekim'e kadar başvurularını yapması gerekiyor. İSG başvurusu nasıl yapılır ve İSG sınav tarihine ilişkin tüm detaylar haberimizdedir.

İSG başvurusu nasıl yapılır? Başvuru için son 2 gün

İSG başvuru işlemi yapacaklar dikkat; 2016 yılı 2. dönem İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı (İSG) başvuruları başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından uygulanacak sınavların başvuruları da yine ÖSYM üzerinden gerçekleştirilecek. İSG başvurusu nasıl yapılır? 2016 İSG sınavı ne zaman? gibi aklınıza takılan soruların yanıtlarını haberimizden öğrenebilirsiniz.

İSG BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Öncelikle İSG başvuruları 11 Ekim'de başladı. Adaylar 27 Ekim tarihine kadar başvurularını yapmaya devam edebilecekler. Peki İSG başvurusu nasıl yapılır? Başvuru işlemleri ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapılacak. Bu nedenle işleminizi gerçekleştirmek için "https://ais.osym.gov.tr" adresine gidin. Açılan ekranda size güncel işlemler gösterilmektedir. Bu işlemler arasından "2016 - İSG 2. Dönem" yazan kısmın üzerine tıklayın. Hemen küçük bir bilgilendirme ekranı açılacaktır ve ekranın sol alt köşesinde "BAŞVURU YAP" seçeneğini göreceksiniz. Bu alana tıklayın ve açılan ekranda sizden istenen yerlere "T.C. Kimlik/YU No" ile "ÖSYM şifrenizi" yazın ve "Giriş Yap" seçeneğine tıklayın. Ardından yönlendirmeleri takip ederek İSG başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

İSG başvurusu yapmak için tıklayın

İSG SINAV ÜCRETİ NEREDEN ÖDENİR?

İSG sınav ücretlerinizi ÖSYM'nin sisteminden Kartlı Ödeme Sistemi'ni (https://odeme.osym.gov.tr/) adresini kullanarak yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra Akbank'ın tüm şubeleri, ATM'leri ve internet bankacılığı (KTTC'den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz) ödemelerinizi yapabilirsiniz.

İSG HANGİ ŞEHİRLERDE YAPILACAK?

İSG sınavının uygulaması şu anda tüm illerimizde yapılmıyor. Sınavın uygulaması Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van illerinde yapılacaktır. Bu nedenle adayların kendilerine en uygun illeri seçmeleri gerekmektedir.

Adayların sınava girecekleri gün yanlarında ÖSYM tarafından verilen Sınav Giriş Belgesinin bulunması gerekmektedir. Adaylar bu belgeleri sınav öncesinde ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nden edinebilecekler. Bu belgenin yanı sıra adayların nüfus cüzdanı, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ya da süresi geçerli pasaporttan birini yanında bulundurması gerekir.

Sınav 75 dakika sürmektedir. Bu sınav 5 ayrı sertifika alnında yapılır ve başarılı olan adaylar bu sertifikaları almaya hak kazanırlar. Bu sertifikalar şunlardır:

-İş Yeri Hekimliği
-C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı
-B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı
-A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı
-Diğer Sağlık Personeli

2016 - İSG 2. Dönem Kılavuzu için tıklayın

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler