HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşgal edilen Musul Başkonsolosluğu sitesinde bayram mesajı

Türkiye'nin Musul'daki Başkonsolosluğu, 11 Haziran 2014'te İŞİD teröristleri tarafından işgal edildi.

İşgal edilen Musul Başkonsolosluğu sitesinde bayram mesajı

İşgalde ele geçirilen, Başkonsolos Öztürk Yılmaz, konsolosluk görevlileri, aileler dahil 49 kişi rehin alındı. Türkiye Cumhuriyeti, 11 Haziran 2014 tarihinden beri, Musul'daki başkonsolosluk binasına giremiyor. Ancak başkonsolosluk işgal altında olmasına rağmen, internet sitesi çalışıyor;

İŞGAL SONRASI TEK MESAJ: DAVUTOĞLU'NUN BAYRAM MESAJI

Hürriyet'in haberine göre, İşgal sonrasında, Musul Başkonsolosluğu'nun resmi internet sitesine tek bir mesaj eklenmiş durumda; Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Ramazan Bayramı mesajı.
28 Temmuz 2014 tarihini, yani Musul Başkonsolosluğu'nun işgal edilmesinden yaklaşık bir buçuk ay sonrasının tarihini taşıyan mesajına Davutoğlu "kıymetli vatandaşlarımız" ifadesini kullandı ve "Ramazan Bayramı'na kavuşmanın heyecanı ve mutluluğunu" anlattı.
Ankara'daki Dışişleri Bakanlığı'ndan, işgal altında olup olmamasına bakılmaksızın, Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm yurtdışı temsilciliklerinin resmi internet sitelerine yüklenen mesajında Davutoğlu, Musul'daki başkonsolosluktan hiç bahsetmedi, ancak Irak'ta yaşananlara değindi.

Davutoğlu, mesajında şöyle dedi;

"Bu Ramazan Bayramında da, başta Gazze, Suriye ve Irak olmak üzere, dünyanın farklı coğrafyalarında yaşanan şiddet olayları sebebiyle acı çeken, gözyaşı döken kardeşlerimizin acılarını paylaşıyoruz. Bu vesileyle, yüzyıllar öncesine uzanan ortak bir tarih ile güçlü manevi ve kültürel bağlara sahip olduğumuz Filistin halkının, özellikle Gazze’ye yönelik İsrail saldırıları nedeniyle halen yaşadığı trajedinin bir an evvel sona ermesini temenni ediyoruz. Halkımızın da derinden hissettiği Filistin’deki kardeşlerimizin acılarının dindirilmesi için ülkemiz çabalarını kararlılıkla sürdürecektir."

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk kez yurtdışında yaşayan Türkiye vatandaşlarının da oy kullanacaklarına vurgu yapan Davutoğlu, bayram dileklerini ise şöyle iletti;
"Bayramın sevincini ve coşkusunu içimizde hissederek, onun müjdesini yaşadığınız şehirlere ve ülkelere taşıyalım; yaşlılara, çocuklara, akrabalarımıza, komşularımıza, hürmet ve muhabbetlerimizi gösterelim; yetimlerin, mahkûmların ve şifa bekleyenlerin gönüllerini alalım; dargınlıklara son verelim; dostluklarımızı ve kardeşliğimizi güçlendirelim. Bu duygularla, yurtdışındaki bütün vatandaşlarımızın, soydaşlarımızın ve Müslüman aleminin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, Bayramın tüm dünyaya ve insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler