HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD militanı eylem yapmaya geldi

Emniyet Genel Müdürlüğü, tüm birimlerine şok bir yazı gönderdi.

IŞİD militanı eylem yapmaya geldi

Emniyet Genel Müdürlüğü, tüm birimlerine şok bir yazı göndererek, Suriye ve Irak’ta katliamlarda bulunan Radikal dinci terör örgütü Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) bir militanının eylem yapmak için Türkiye’ye girdiğini duyurdu.

Adı yok fotografı var
Emniyet Genel Müdürüğü uyarı yazısında, IŞİD’li teröristin “adının belirlenemediğini” de açıklayarak, özellikle halkın yoğun bulunduğu yerler ile batılı ülke elçiliklerinde önlemlerin sıklaştırılmasını istedi. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nden tüm birimlere gönderilen yazı şöyle: “IŞİD’in Hama şehrinin doğusundaki Bel As Dağları Bölgesi’nde faaliyet yürüten grubuna mensup, adı tespit edilmeyen bir erkek şahsın eylem yapmak üzere Hama kırsalından Türkiye’ye müteveccihen yola çıktığı şeklinde bilgilerin intikal ettiği bildirilmiştir.

“Bu bağlamda, ülkemize yönelik olarak gerçekleştirilmesi muhtemel eylemler ile ilgili bilgilerin sıklaşması sebebi ile ilimiz genelinde bulunan, özellikle batı ülkelerine ait temsilcilikler, havalimanı, hassas bölgeler, alışveriş merkezleri, kent meydanı, ulaşım araçları, devlet binaları ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerlere yönelik eylemlerin gerçekleştirilebileceği önemle rica olunur.” Şüpheli şahsın bir fotoğrafını da gönderen Emniyet’in uyarı yazısında, önlemlerin artırılması ve ilave önlemler alınması istendi.

BAKAN DAVUTOĞLU: Temas sağladık durumları iyi
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Musul’daki Türk tır şoförlerinin durumuna ilişkin, “Biz, onların bir an önce kurtarılması, en kısa zamanda ailelerine ve ülkelerine kavuşmaları için yoğun bir trafik içindeyiz. Onlarla ilgili bazı temaslar kuruldu. Kurduğumuz temaslarda durumlarının iyi olduğunu haber almış olmak şimdilik bizi teselli etti” dedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler