HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Korkunç iddia: IŞİD Türk askerlerini katletti

IŞİD'in elinde bulunan 2 Türk askerinin yakılarak, iki askerin de kurşunlanarak şehit edildiği öne sürüldü.

Korkunç iddia: IŞİD Türk askerlerini katletti

Sosyal medyada dolaşan görüntülerde, IŞİD'in iki Türk askerinin şehit edildiği görüntüleri yayınladığı öne sürüldü.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre, IŞİD, El Bab yakınlarında geçen aylarda kaçırdığı iki Türk askerini yakarak öldürdüğünü öne sürdüğü bir video yayınlarken; Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında esir aldığı Özel Kuvvetler mensubu 2 Türk askerini de başlarına kurşun sıkarak öldürdüğü belirtildi.

IŞİD, geçen yıl kaçırdığı Serter Taş ile asker olduğunu iddia ettiği Fethi Şahin ile geçen ay El Bab bölgesinde kaçırdığı Özel Kuvvetler mensubu Astsubay Kıvanç Kaşıkçı ve Muhamed Duran Keskin'i öldürdü. IŞİD'in yayınladığı videoda Serter Taş ve Fethi Şahin'in yakılarak öldürüldüğü görülürken, El Bab'da rehin alınan Astsubay Kıvanç Kaşıkçı ile Özel Kuvvetler mensubu Muhamed Duran'ı ise başlarına kuırşun sıkarak öldürdü.

mensubu Muhamed Duran'ı ise başlarına kuırşun sıkarak öldürdü.

TÜRKÇE KONUŞAN IŞİD'Lİ

Öte yandan videoda bir IŞİD militanı Türkçe konuşarak Türkiye'deki militanlarına saldırı çağrısında bulundu.

IŞİD, 29 Kasım günü akşam saatlerinde Suriye'nin El Bab kentinin Ed Dana köyü yakınlarında Türk askerlerine saldırarak Özel Kuvvetler Üyesi Astsubay Kıvanç Kaşıkçı ile Muhammed Duran Keskin'i kaçırmıştı. Asker Serter Taş ise 1 Eylül 2015 tarihinden beri IŞİD'in elinde tutuluyordu.

Mynet'in notu: IŞİD'in yayınladığı ve sosyal medyada dolaşan video kamuoyunu rahatsız edecek ve terör propagandası içeren görüntüler içermektedir. Bu nedenle video ve görüntüleri yayınlamıyoruz...

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler